11-05-07

539. Zeevruchtensoep met geroosterd knoflookbrood.

zeevruchtensoep

Benodigdheden:
  • 2 el olijfolie
  • 2 grote bruine uien, fijngehakt
  • 3 teentje uitgeperst knoflook
  • 70 gr tomatenpasta
  • 800 gr tomaten uit blik
  • 1/2 tl saffraanpoeder
  • 1 el suiker
  • 4 gedroogde laurierblaadjes
  • 2 el grofgehakte verse tijm
  • 250 ml droge witte wijn
  • 3 l visbouillon
  • 2 el citroensap
  • 24 middelgrote zwarte mosselen
  • 200 gr sint-jakobsschelpen
  • 400 gr witvismoten, grofgehakt
  • 250 gr jonge spinazieblaadjes

Geroosterd knoflookbrood:

  • 1 Frans stokbrood
  • 60 gr boter
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • cayennepeper

Werkwijze:

  1. Verhit de olie in een grote steelpan. Fruit de uien en de knoflook tot de uien zacht zijn. Doe de tomatenpasta, de niet-uitgelekte tomaten, het saffraanpoeder, de suiker, de laurierblaadjes, de tijm, de wijn, de bouillon en het citroensap erbij. Breng het mengsel aan de kook en laat het onafgedekt ongeveer 45 min. sudderen, of tot het mengsel voor de helft verdampt is.
  2. Schrob ondertussen de mosselen schoon onder de koude kraan en verwijder de mosselbaarden.
  3. Doe de mosselen bij de soep.Breng de soep aan de kook en laat ze afgedekt ongeveer 5 min sudderen, of tot de mosselschelpen zich openen. Voeg er de sint-jakobsschelpen, de witvis en de spinazie aan toe. Laat de soep ongeveer 2 min onafgedekt koken, of tot de vis beetgaar is. Serveer deze zeevruchtensoep met geroosterd knoflokbrood.
  4. Snijd het stokbrood in sneetjes van 1 cm dik. Meng de boter, de knoflook en de cyennepeper in een kleine kom. Smeer het mengsel op de sneetjes stokbrood. Rooster het brood aan beide kanten onder de voorverwarmde grill.

11:15 Gepost door Mamamia in Soepen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.