11-05-07
541. Ham in rode wijnsaus.

Benodigdheden:
- 4 sneden gekookte beenham, 5mm dik en elk ca. 175 gr
- 1 blokje runderbouillon, opgelost in 2 dl heet water
- 1 el bloem
- 1 el geconcentreerde tomatenpuree
- 1 dl rode wijn
- 1 1/2 el boter
- 3 el olijfolie
- bladpeterselie
- peper en zout
Werkwijze:
- Laat de boter smelten. Roer er de bloem door, zet het vuur laag en blijf roeren tot het mengsel begint te kleuren.
- Doe twee el van de opgeloste runderbouillon bij de roux en zet het vuur wat hoger. Laat, nog steeds roerend, aandikken.
- Voeg de rest van de runderbouillon en de wijn bij de saus. Roer er de tomatenpuree bij en breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur nog 5 min. pruttelen.
- Snijd intussen de randjes van de plakken ham enkele millimeters in om te vermijden dat ze gaat krullen. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de ham 4 min. aan elke kant.
- Schik de ham op elk bord. Giet een beetje rode-wijnsaus op elke plak ham en de rest ernaast. Garneer met de gehakte peterselie. Geef er gepureerde aardappels bij.
17:40 Gepost door Mamamia in Franse gerechten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: peterselie, peper en zout, beenam, runderbouillon, tomatenpuree, franse gerechten, rode wijn, boter, olijfolie | Facebook |
De commentaren zijn gesloten.