11-05-07

541. Ham in rode wijnsaus.

visual_tasteit

Benodigdheden:
  • 4 sneden gekookte beenham, 5mm dik en elk ca. 175 gr
  • 1 blokje runderbouillon, opgelost in 2 dl heet water
  • 1 el bloem
  • 1 el geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 1 1/2 el boter
  • 3 el olijfolie
  • bladpeterselie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Laat de boter smelten. Roer er de bloem door, zet het vuur laag en blijf roeren tot het mengsel begint te kleuren.
  2. Doe twee el van de opgeloste runderbouillon bij de roux en zet het vuur wat hoger. Laat, nog steeds roerend, aandikken.
  3. Voeg de rest van de runderbouillon en de wijn bij de saus. Roer er de tomatenpuree bij en breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur nog 5 min. pruttelen.
  4. Snijd intussen de randjes van de plakken ham enkele millimeters in om te vermijden dat ze gaat krullen. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de ham 4 min. aan elke kant.
  5. Schik de ham op elk bord. Giet een beetje rode-wijnsaus op elke plak ham en de rest ernaast. Garneer met de gehakte peterselie. Geef er gepureerde aardappels bij.

De commentaren zijn gesloten.