16-05-07

546. Eilandje in een zee van chocolade.

k37eu


Benodigdheden:

  • 800 ml magere melk
  • 2 koffielepels suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 zakje vanilllesuiker
  • 20 gr chocolade
  • zout

Werkwijze:

  1. Breng de melk met de suuiker en het gespleten, afgeschraapte vanillestokje aan de kook. Haal het vanillestokje na 10 min. uit de melk. Los het cacaopoeder op in 2 el melk, meet 250 ml melk af en los er de opgeloste cacao in op
  2. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers los met de vanillesuiker. Voeg er de warme chocolademelk al kloppend aan toe. Doe het mengsel in een pan en laat al roerend met een houten lepel op een zacht vuurtje indikken zonder het te laten koken. Laat de pan afkoelen in een grote schaal met ijsblokjes.
  3. Klop alle eiwitten stijf met een snuifje zout. Breng de rest van de melk met een glas water aan de kook. Schep met behultp van 2 eetlepels bolletjes uit het eiwit en laat ze pocheren. Ga in 2 keer tewerk. Laat de gepocheerde eiwitten uitlekken op keukenpapier. Verdeel de chocoladesaus over 4 bordjes. Garneer met bolletjes gepocheerd eiwit. Rasp met een dunschiller de chocolade in krullen en strooi ze over het eiwit. Zet tot net voor het opdienen in de koelkast.

 

De commentaren zijn gesloten.