23-05-07

552. Groene asperges met parmezaan.

groene_asperges


Benodigdheden:

  • 1 kg groene asperges
  • 4 plakken gedroogde ham
  • 4 sl parmezaanse kaas
  • 6 sl olijfolie
  • sap van 1/2 citroen

Werkwijze:

  1. Stoom de asperges gedurende 8 à 10 min. maar zorg dat ze krokant blijven.
  2. Schik ze op een bord en leg over ieder bord een plak gedroogde ham en bestrooi met de parmezaanse kaas.
  3. Overgiet met de olijfolie en besprenkel met wat citroensap.

551. Strawberry passion

strawberry


Benodigdheden:

  • 500 gr aardbeien
  • 2 sinaasappels
  • 1 limoen

Werkwijze:

  1. Pers alles in de sapcentrifuge
  2. Serveer koud.

550. Geflambeerde clementines met vanille-ijs.

Clementine


Benodigdheden:

  • 8 clementines
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 4 takjes munt
  • 4 el mandarijnenlikeur
  • 2 el suiker

Werkwijze:

  1. Pers 4 clleùentines uit en vang het sap op.
  2. Pel de 4 andere clementines en doe ze in partjes
  3. Laat een nootje boter smelten in de pan. Wanneer de boter schuimt, bakt u de partjes clementines 2 min.
  4. Bestrooi met suiker om te karameliseren en blus de pan met de likeur. Flambeer
  5. Voeg het clementinesap toe en laat goed doorkoken.
  6. Serveer in een diep bord met een bolletjes ijs en versier met een takje munt.

22-05-07

549. Tongfilets met mosterd.

tongfilets-op-florentijnse-wijze


Benodigdheden:

  • 4 tongen zonder vel
  • 4 tomaten
  • 4 el paneermeel
  • 1 soeplepel graanmosterd
  • 4 sl water
  • 100 gr boter
  • 1,5 dl witte wijn
  • tuinkers
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Kruid de tongen met peper en zout en schik ze in een ovenschaal.
  2. Ontpit de tomaten en snij ze in stukjes
  3. Strijk over iedere tong wat mosterd en strooi er de in stukjes gesenden tomaat over, alsook de chapelure.
  4. Giet de wijn rond de tongen zonder de chapelure te bevochtigen en ze alles in de oven op 180° C gedurende 18 à 20 min.
  5. Breng de soeplepels water aan de kook en voeg er de boter aan toe en de eetlepels graanmosterd.
  6. Roer goed tot u een sausje bekomt.
  7. Wanneer de tongen gaar zijn, haalt u ze uit de oven.
  8. Leg op ieder bord een tong, overgiet met de saus en dien op met de tuinkers en gekookte aardappelen.

 

21-05-07

548. Sabayon met aardbeiencoulis en witte druiven.

sabayonFraises

Benodigdheden:

  • 4 eieren
  • 4 eierschaaltjes muskaatwijn
  • 4 soeplepels suiker
  • 8 soeplepels aardbeiencoulis
  • 250 gr aardbeien
  • 8 sl water en 8 sl suiker
  • 1 dikke tros witte druiven zonder pitten

Werkwijze:

  1. Doe de eidooiers met de suiker en de msukaatwijn in een steelpannetje en klop stevig op een licht vuurtje tot u een schuimige sabayon benkomt.
  2. Meng de druiven met de aardbeiencoulis en schik ze in glazen coupes en giet er de warme sabayon over.

20-05-07

547. Steak à la tartare.

steak

Benodigdheden:
  • 400 gr gehakte biefstuk
  • 1 eidooier
  • 1 kl mosterd
  • 10 el olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • enkele augurkjes en ajuintjes op azijn
  • peper en zout
  • sap van1/2 citroen

Werkwijze:

  1. Maak een mayonaise met de eidooier, de mosterd en de olijfolie en het citroensap. Doe alles in een mengbeker en mix goed.
  2. Meng de mayonaise me de gehakte biefstuk, voeg de kappertjes en de peterselie toe.
  3. Dien op met de ajuintjes, de augurkjes en fijne frietjes.

16-05-07

546. Eilandje in een zee van chocolade.

k37eu


Benodigdheden:

  • 800 ml magere melk
  • 2 koffielepels suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 zakje vanilllesuiker
  • 20 gr chocolade
  • zout

Werkwijze:

  1. Breng de melk met de suuiker en het gespleten, afgeschraapte vanillestokje aan de kook. Haal het vanillestokje na 10 min. uit de melk. Los het cacaopoeder op in 2 el melk, meet 250 ml melk af en los er de opgeloste cacao in op
  2. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers los met de vanillesuiker. Voeg er de warme chocolademelk al kloppend aan toe. Doe het mengsel in een pan en laat al roerend met een houten lepel op een zacht vuurtje indikken zonder het te laten koken. Laat de pan afkoelen in een grote schaal met ijsblokjes.
  3. Klop alle eiwitten stijf met een snuifje zout. Breng de rest van de melk met een glas water aan de kook. Schep met behultp van 2 eetlepels bolletjes uit het eiwit en laat ze pocheren. Ga in 2 keer tewerk. Laat de gepocheerde eiwitten uitlekken op keukenpapier. Verdeel de chocoladesaus over 4 bordjes. Garneer met bolletjes gepocheerd eiwit. Rasp met een dunschiller de chocolade in krullen en strooi ze over het eiwit. Zet tot net voor het opdienen in de koelkast.

 

15-05-07

545. Stoofpotje op grootmoeders wijze

stoofpotje
Benodigdheden:

  • 400 gr kalfsschenkel
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 1 knoflookteentje
  • 1 selderijstengel
  • peterselie
  • 1 bouillonblokje
  • 2 preistengels
  • 1/2 kool
  • 4 witte knolletje
  • 4 wortelen
  • 4 aardappelen
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Doe het kalfsvlees in een pan zonder deksel. Giet er water over zodat het vlees net onder staat. Prik de kruidnagel in de ui en voeg de ui, de knoflook, de selderij, de peterselie en het bouillonblokje toe. Zet op een middelmatig vuur.
  2. Maak intussen de prei schoon en houd enkel de witte delen over. Snijd de kool in grote stukken. Schil de knolletjes en de wortelen en doe alles bij het vlees. Sluit de pan en laat ca 1 uurtje sudderen.
  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Verdeel alles over 4 borden en dien warm op.

 

14-05-07

544. Witte chocolademousse met passievrucht

wittechocolademousse

Benodigdheden:
  • 2 eiwitten
  • 150 ml romm
  • 500 gr witte chocolade
  • 500 ml room, opgeklopt
  • 1 el licor ( een mix van 43 vruchten en geurige kruiden)
  • 4 passievruchten

Werkwijze:

  1. Klop de eiwitten zeer stijf. Verwarm de 150 ml room en laat de chocolade erin smelten
  2. Laat dit een beetje afkoelen en meng dan de geslagen room erdoor.
  3. Schep daarna voorzichtig de eiwitten likeur erdoor.
  4. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat in de koelkast 4 uur opstijven.
  5. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten.
  6. Haal de glaasjes uit de koeling en verdeel de passieruchtern erover.

13-05-07

543. Roze garnalen op zijn Grieks.

rozegarnalen

Benodigdheden:
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • kappertjes
  • 250 gr roze garnalen
  • 100 gr fetakaas
  • olijfolie
  • olijven, zwarte en groen
  • 1 ui
  • 1 groen paprika
  • wijnazijn
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Ontpit de tomaten en snijd het vlees in blokjes
  2. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blikjes
  3. Fruit de paprika 5 tot 10 min. in de olijfolie en laat afkoelen
  4. Meng in een slakom de blokjes paprika met de ui, de tomaten, de kappertjes en de garnalen
  5. Bereid en vinaigrette met 1 el azijn en 3 el olijfolie, peper en zout en de geplette look

Overgiet met de dressing op het moment van serveren. Meng alles goed en voeg de verkruimelde fetakaas toe.

12-05-07

542. Gegrilde zalm met gemarineerde komkommer;

gegrilde%20zalmfilet_2

Benodigdheden:
  • 4 zalmfilets, elk 200 gr
  • 1 el sesamolie
  • zwarte peper en zout

Gemarineerde komkommer:

  • 1 komkommer
  • 2 tl zout
  • 4 el rijstwijnazijn
  • 3 el fijne suiker
  • 1 rode spaanse peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 3 cm verse gember, geschild en geraspt

Werkwijze:

  1. Halveer de komkommer over de lengte, schep de zaadjes uit, en snijd het komkommervlees in blokjes van 1 cm dikte. Doe het zout, de rijstwijnazijn, suiker, Spaanse peper en gember in een kom, voeg 4 el water toe en meng goed. Giet over de komkommer en laat intrekken.
  2. Bestrooi de zalmfilets met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de vis met de kant van het vel op een voorverwarmde grillpan en gril 4 min. Keer de zalm om en gril nog nog 1 min.
  3. Haal uit de pan, en laat even rusten, dien dan op met de gemarineerde komkommer en een knapperige salade.

11-05-07

541. Ham in rode wijnsaus.

visual_tasteit

Benodigdheden:
  • 4 sneden gekookte beenham, 5mm dik en elk ca. 175 gr
  • 1 blokje runderbouillon, opgelost in 2 dl heet water
  • 1 el bloem
  • 1 el geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 1 1/2 el boter
  • 3 el olijfolie
  • bladpeterselie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Laat de boter smelten. Roer er de bloem door, zet het vuur laag en blijf roeren tot het mengsel begint te kleuren.
  2. Doe twee el van de opgeloste runderbouillon bij de roux en zet het vuur wat hoger. Laat, nog steeds roerend, aandikken.
  3. Voeg de rest van de runderbouillon en de wijn bij de saus. Roer er de tomatenpuree bij en breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur nog 5 min. pruttelen.
  4. Snijd intussen de randjes van de plakken ham enkele millimeters in om te vermijden dat ze gaat krullen. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de ham 4 min. aan elke kant.
  5. Schik de ham op elk bord. Giet een beetje rode-wijnsaus op elke plak ham en de rest ernaast. Garneer met de gehakte peterselie. Geef er gepureerde aardappels bij.

540. Gegrilde vijgen met kaneelricotta

vijgen

Benodigdheden:

  • 9 grote vijgen, gehalveerd
  • 60 ml limoensap
  • 50 gr bruine suiker
  • 200 gr vetarme ricotta
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 el fijne suiker

Werkwijze:

  1. Leg de vijgen, met de gesneden kant onder, op een grote grillplaat. Smeer de vijgen in met een mengsel van limoensap en bruine suiker. Plaats de vijgen onder de voorverhitte grill tot ze lichtbruin zijn.
  2. Meng ondertussen de kaas, de kaneel en de suiker in een kleine kom. Serveer het ricottamengsel bij de vijgen.

Met een glas sauternes erbij is dit gerecht om van te watertanden. 

539. Zeevruchtensoep met geroosterd knoflookbrood.

zeevruchtensoep

Benodigdheden:
  • 2 el olijfolie
  • 2 grote bruine uien, fijngehakt
  • 3 teentje uitgeperst knoflook
  • 70 gr tomatenpasta
  • 800 gr tomaten uit blik
  • 1/2 tl saffraanpoeder
  • 1 el suiker
  • 4 gedroogde laurierblaadjes
  • 2 el grofgehakte verse tijm
  • 250 ml droge witte wijn
  • 3 l visbouillon
  • 2 el citroensap
  • 24 middelgrote zwarte mosselen
  • 200 gr sint-jakobsschelpen
  • 400 gr witvismoten, grofgehakt
  • 250 gr jonge spinazieblaadjes

Geroosterd knoflookbrood:

  • 1 Frans stokbrood
  • 60 gr boter
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • cayennepeper

Werkwijze:

  1. Verhit de olie in een grote steelpan. Fruit de uien en de knoflook tot de uien zacht zijn. Doe de tomatenpasta, de niet-uitgelekte tomaten, het saffraanpoeder, de suiker, de laurierblaadjes, de tijm, de wijn, de bouillon en het citroensap erbij. Breng het mengsel aan de kook en laat het onafgedekt ongeveer 45 min. sudderen, of tot het mengsel voor de helft verdampt is.
  2. Schrob ondertussen de mosselen schoon onder de koude kraan en verwijder de mosselbaarden.
  3. Doe de mosselen bij de soep.Breng de soep aan de kook en laat ze afgedekt ongeveer 5 min sudderen, of tot de mosselschelpen zich openen. Voeg er de sint-jakobsschelpen, de witvis en de spinazie aan toe. Laat de soep ongeveer 2 min onafgedekt koken, of tot de vis beetgaar is. Serveer deze zeevruchtensoep met geroosterd knoflokbrood.
  4. Snijd het stokbrood in sneetjes van 1 cm dik. Meng de boter, de knoflook en de cyennepeper in een kleine kom. Smeer het mengsel op de sneetjes stokbrood. Rooster het brood aan beide kanten onder de voorverwarmde grill.

11:15 Gepost door Mamamia in Soepen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

538. Tagliatelle della mare.

tagliatelle_rag

Benodigdheden:
  • 360 gr tagliatelle
  • 2 potjes van elk 100 gr lompviseitjes
  • 200 ml room
  • 1 el mosterd
  • peper en zout
  • enkele takjes dille

Werkwijze:

  1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water
  2. Warm de room en de mosterd op een heel zacht vuurtje op
  3. Laat de gekookte pasta uitlekken en doe ze in een voorverwarmde schotel. Voeg de room en de lompviseitjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng voorzichtige, garneer met de takjes dille en dien onmiddellijk op.

09-05-07

537. Tong op een bedje van broccolipuree.

broccoli

Benodigdheden:
  • 200 gr broccoli
  • 150 gr aardappelen
  • 1 koffielepel notenolie
  • 1 snuifje muskaatnoot
  • 2 tongfilets
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Verdeel de broccoli in roosjes en was ze. Schil de aardappel en snijd hem in 4. Kook de broccoli en de aardappel gaar. Schep ze met een schuuimspaan uit het water en pureer met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout, voeg de notenolie en de msukaatnoot toe en meng. Maak een bedje van puree op een bord en houd warm.
  2. Rol de tongfilets op en steek ze vast met een houten prikker; Pocheer 5 min. op een laag vuur in het kookwater van de broccoli en de aardappel. Laat uitlekken en leg de vis op de broccolipuree

 

19:01 Gepost door Mamamia in 1-persoonsgerechten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: -persoonsgerecht |  Facebook |

536. Sint-Jakobsvruchten, appelmarmelade met vanille.

sint-jacobsvrucht

 Benodigdheden:

  • 6 sint-jakobsvruchten
  • 1 appel golden
  • 1 granny smith
  • 1 vanillestokje
  • 1 el ingekookte balsamico

Werkijze:

  1. Bereid de compote door de appels in kleine dobbelsteentjes te snijden, en ze snel tot compte te koken, samen met het in vieren gespleten vanillestokje
  2. Haal het vanillestokje eruit en laat het gedurende 1 uur in de oven drogen op 100° C
  3. Verdeel de sint-jakobsvruchten in tweeën, bak ze, en maak er een spiesje van met de vanillestokjes.
  4. Strooi er grof zeezout over.
  5. Leg ze op de compote en giet er een dun straaltje balsamico rond.

535. Citroenpasta.

citroenpasta

Benodigdheden:

  • 3 el olijfolie
  • 15 blaadjes basilicum in reepjes
  • 3 el grofgehakte peterselie
  • 2 fijngehakte knoflookteentjes
  • rasp en sap van 2 citroenen
  • 500 gr penne
  • 75 gr fijngeraspte parmezaan

Werkwijze:

  1. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook.
  2. Meng olijfolie, basilicum, peterselie, knoflook, citroenrasp en sap in een kom
  3. Kook de pasta beetgaar. Giet af en doe terug in de warme pan.
  4. Voeg de citroen -en kruidenolie toe en schep de pasta goed om.
  5. Bestrooi met de parmezaan en schep weer goed om.
  6. Kruid met peper en zout

11:45 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

535. Vleesbrood - lightgerecht

 

vleesbrood_krieken

Benodigdheden:

  • 500 gr prei
  • 5 dunne plakken rauwe ham
  • 260 gr kipfilets
  • 2 gehakte knoflookteentje
  • 1 gehakte ui
  • 1 ei
  • 1 el gehakte tijm
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte marjolein
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Was de prei en snijd in grove ringen. Stoom de prei gedurende 15 min.Verwarm de oven voor op 180° C
  2. Bekleed een ronde taartvorm met de ham en zorg ervoor dat de ham over de rand hangt zodat die later kan dichtgevouwen worden.
  3. Mix de kipfilet en doe ze in een kom. Voeg de ui, de knoflook, de prei en de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Roer voorzichtig met een houten lepel.
  4. Doe het mengsel in de vorm en strijk glad met een houten lepel. Bedek met de overhangende ham en leg er een reep aluminiumfolie over.
  5. Plaats de schaal 1 uur en 20 min. "au bain-marie" in de oven. Laat afkoelen en haal de taart uit de vorm.
  6. Dien lauwwarm of koud op.

08-05-07

534. Frambozengratin.

frambozen

Benodigdheden:

  • 1/2 l room
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 50 gr suiker
  • 300 gr broyage (150 gr poedersuikder + 150 gr amandelpoeder)
  • 4 pakjes frambozen

Werkwijze:

  1. Klop de room stijf.
  2. Klop de eieren en de eidooier op met de suiker tot een vast schuim en meng er de broyage door en vervolgens de geklopte room.
  3. Schik de frambozen in diepe borden en schep op elk bord een eetlepel van de bereiding.
  4. Plaats de borden 4 min. onder de grill en serveer.

19:34 Gepost door Mamamia in Desserten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-05-07

533. Kabeljauw met zomerse groenten en pasta.

kabeljauw

Benodigdheden:

* 1 bot witte en groene asperges
* 1 venkel
* 1 rode paprika
* 250 gr. tomaten
* 200gr. peultjes
* 1 courgette
* 4 moten kabeljauw
* zwarte tagliatelli
* olijfolie
* 1 plak lasagne
* groene kruiden
* visbouillon

Werkwijze:

1. De pasta beetgaar koken.
2. De groenten wassen en stukjes snijden en alles apart beetgaar koken, de paprika in schijven snijden en bakken in wat boter.
3. Paprikasaus bereiden (cutteren en zachtjes olijfolie toevoegen)
4. Groene kruidensaus bereiden (cutteren en zachtjes olijfolie toevoegen)
5. De kabeljauw zachtjes pocheren in visbouillon.
6. De gekookte lasagne in ruitvorm snijden.
7. Wat olijfolie opwarmen, hierin de groenten en de pasta mengen, de smaken laten harmoniseren, lichtjes kruiden naar smaak .
8. De groenten- en pastamengeling midden op het bord schikken, hierop de kabeljauwmoot en versieren met de paprikaringen rondom komt de saus en het ruitje van lasagne.

532. Roomijs van witte perziken.

kaart-chef

Benodigdheden:

* 3 grote witte perziken, zonder pit en schil
* 3 el cointreau
* 2 el citroensap
* 1 tl rozenwater
* 4 à 6 el fijne suiker
* 3 dl opgeklopte slagroom
* 45 gr geroosterdenamandelschaafsel

Werkwijze:

1. Snijd de perziken in blikjes en roer ze om met de cointreau, citroensap en suiker. Blijven roeren tot de suiker is opgelost.
2. Schep het fruitmengsel door de slagroom. Roer dan de amandelen erdoor.
3. Giet het mengsel in een 7 cm diepe vorm van 22 bij 8 cm.
4. Zet een nacht in de diepvrieser.
5. Doop de vorm even in heet water, keer hem om op een bord. Snijd in plakken en leg deze op gekoelde borden.

02-05-07

531. Aspergessalade met sinaasappel.

aspergesalade

Bendodigdheden:

* 175 gr dunne groene asperges
* 30 gr waterkers
* 1/4 rode ui, in hele dunne plakjes gesneden
* 1 kleine sinaasappel, gepeld en in partjes verdeeld
* 50 gr zachte geitekaas

Benodigdheden sinaasappel-maanzaaddressing

* 1/2 el sinaasappelsap
* 1/2 tl fijn geraspte sinaasappelschik
* 1/2 tl suiker
* 1/2 el rode wijnazijn
* 1 tl maanzaad
* 1 el olijfolie

Werkwijze:

1. Breng een pan gezouten water aan de kook, doe de asperges erin en laat ze in 1-2 min beetgaar koken. Laat uitlekken, spoel af onder de koude kraan en laat opnieuw uitlekken.
2. Meng de asperges in een schaal met de waterkers, ui en sinaasappelpartjes. Verdeel de salade over de borden en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg peper en zout naar smaak toe.
3. Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kom en klop ze goed door elkaar. Overgiet de salade met de dressing juist voor het opdienen.

01-05-07

530. Salade van kipfilet met chili en cashewnoten

kipfilet

Benodigdheden:

*2 tl olijfolie
* 300 gr kipfilet
* 50 gr slablaadjes
* 125 gr kerstomaatjes, gehalveerd
* 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
* 50 gr taugé
* 40 gr cashewnoten, grof gehakt

Voor de dressing:

* 1 1/2 el zoete chilisaus
* 1 el limoensap
* 1 tl vissaus
* 1 el verse koriander
* 1 klein teentje knoflook
* 1/2 rode chilipeper, fijngehakt
* 1 tl verse geraspte gemberwortel
* 2 tl sesamolie

Werkwijze:

1. Verhit de olie in een pan. Doe de kip erin en bak op een matig vuur gedurende 5-8 min. aan beide kanten. Snijd de filets terwijl ze nog warm zijn oerdwars in reepjes.
2. Meng de dressingingrediënten goed door elkaar in een kom. Hussel de warme kippereepjes met de dressing en laat alles even afkoelen. Verdeel de slablaadjes, tomaatjes, komkommer en taugé over de borden, strooi er de noten over en beleg met de kippereepjes.

529. Lentesoep

lentesoep

Benodigdheden:

  • 11/2 kg schoongemaakte venusschelpen

  • 1 el olijfolie

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 2 plakjes doorregen spek, in stukjes gesneden

  • 2 witte uien grofgesnipperd

  • 1 spaanse peper

  • 1 blaadje laurier

  • 2 grote aardappels, geschild en in blokjes

  • 1 geraspte wortel

  • 2 stengels bleekselderij, in dunne ringen

  • 30 gr bladpeterselie, grofgehak

Werkwijze:

  1. Breng in een grote pan 5 dl water aan de kook. Doe de mosselen erin en leg een deksel op de pan. Kook de mosselen 2 à 3 min. tot ze opengaan. Gooi de mosselen die dicht blijven weg.

  2. Haal de meeste mosselen uit de schelp, houd er vier over in de schelp voor de garnering. Zeef het kookvocht.

  3. Bak in dezelfde pan de stukjes spek bruin in de olijfolie met knoflook, met het vuur op half.

  4. Voeg de ui toe, de spaanse peper, wortel en laurier. Fruit de uisnippers glazig. Voeg de aardappels, het kookvocht en 2 1/2 dl water toe.

  5. Kook de soep 35 min. op een laag vuur, met deksel op de pan.

  6. Voeg de mosselen toe, met selderij, peterselie en zeezout en witte peper naar smaak.

  7. Schep de soep in kommen. Leg in elke kom een mossel in de schelp.

 

528.Melon Breeze

meloen

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

  • 1 honingmeloen
  • 4 kiwi's
  • 2 limoenen
  • klein handje munt

Werkwijze:

  1. Pers in de sapcentrifuge en serveer koud.

Je zou het misschien niet zeggen, ùaar munt vormt een heerlijke combinatie met fruit. Hier zorgt het voor een heerlijke peperige en verfrissende smaak.

527. Paprikasalade

paprikasalade


    Benodigdheden:
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 grote courgetten in plakjes
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 50 gr ansjovisfilet in stukjes
  • 25 gr zwarte olijven, gehalveerd en ontpit
  • 1 el fijngehakte verse balsamico
  • peper en zout

    Tomatentoastjes:

  • klein frans stokbrood
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 ontvelde en in stukken gesneden tomaat
  • 2 el olijfolie

 

   Werkijze:

  1. Snijd de ui in partjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze in dikke repen.
  2. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de ui, de paprika, de courgettes en het knoflook toe en bak ze op een laag vuur 20 min.. Roer ze nu en dan.
  3. Voeg de azijn, de ansjovis, de olijven en peper en zout toe, mengs alles door elkaar en laat het mengsel afkoelen.
  4. Schep het mengsel op 4 borden en bestrooi met de basilcum/
  5. Maak de tomatentoastjes door schuine sneetjes van 1 cm van het stokbrood of te snijden;
  6. meng het knoflook, de tomaat, de olie en peper en zout door elkaar en smeer op elk sneetje brood een dun laagje.
  7. Leg het brood op een bakplaat, sprenkel er olijfolie overheen en bak het in een voorverwarmde oven op 220° C in 5-10 min. knapperig. Serveer de tomatentoastjes bij de paprikasalade.