08-06-07

559 Oesters in beignetdeeg.

  • oestervoorgerecht


Benodigdheden:

  • 254 oesters
  • 175 gr maïzena
  • 6 sl maïsmee
  • 1 kl zout
  • 1/2 kl zwarte peper
  • 1/2 kl cayennepeper
  • frituurolie
  • 1 citroen

Werkwijze:

  1. Meng de maïzena, de bloem, het zout en de pepersoorten.
  2. Ontdoe de oesters van hun schelp en laat ze drogen op keukenpapier, rol ze daarna door het maïsmeel
  3. Verhit de olie op 185° C in een pan. Leg er de oesters zo in, dat ze elkaar niet raken. Laat ze ongeveer 3 min. braden zodat ze mooi goudbruin worden, leg ze dan op keukenpapier en hou ze warm.
  4. Dien de oesters op, besprenkeld met citroen of dip ze in een coctailsaus.

 

De commentaren zijn gesloten.