10-06-07

560. Groentelasagne

groentelasagne


Benodigdheden:

  • 250 gr ongekookte lasagnebladen
  • 250 gr gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 1 kleine courgetee
  • 1 aubergine
  • 3 el gemalen parmezaan
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 basilicumblaadjes
  • knoflook
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Verwarme de oven voor op 180°C
  2. Bereid de tomatensaus op traditionele wijze: laat de tomaten 1/2 uur stoven en pureer ze. Breng op smaak met peper en zout, knoflook, laurier en basilicum. Pel en hak de ui fijn en roer die onder de saus.
  3. Was de courgette en de aubergines en snijd ze in plakjes van ongeveer 3 tot 4 mm.
  4. Bekleed de ovenschotel met de lasagnebladen, en leg vervolgens afwisselend een laag van volgende ingrediënten: tomatensaus, aubergines, tomatensaus met parmezaanse kaas, lasagnebladen, tomatensaus, courgettes, tomatensaus met parmezaanse kaas en tot slot nog lasagnebladen met daarbovenop tomatensaus met parmezaanse kaas.
  5. Dek de schotel af met alumoniumfolie en zet de lasagne ongeveer 20 tot 25 min in de voorverwarmde oven. 

De commentaren zijn gesloten.