24-06-07

563. Geroosterde sint-jakobsruchten met gekruide aardappelen.

aardappelen%20met%20verse%20kruiden


Benodigdheden:

  • 12 grote sint-jakobsvruchten
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 500 gr geschilde aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 25 gr ontpitte en grofgehakte zwarte olijfen
  • 1 el fijngehakte bladpeterselie
  • truffelolie

Werkwijze:

  1. Kook de aardappeln net gaar in een pan kokend water met een snuifje zout. Giet het water af en prak de aardappelen met een vork tot grove brokken. Voeg de olijven, de olijfolie, peterselie, en eventueel enkele druppels truffolie en peper en zout naar smaak toe, en meng goed.
  2. Doe de sint-jakobsschelpen in een kom, voeg de olijfolie en peper en zout toe. Gril de sint-jakobsvruchten 1 min aan iedere kant op een voorverwarmde grillpan.
  3. Doe een portie aardappelen op een bord en leg de sint-jakobsvruchten erbovenop en besprenkel met wat truffelolie.

 

De commentaren zijn gesloten.