10-07-07

569. Kruidige gamba's met tomaten.

tomaten

Benodigdheden:

  • 1 el olijfolie
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 grote groen pepers
  • 1 tl kurkama
  • 250 gr gehalveerde kerstomaatjes
  • 16 grote gamba's
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 handvol basilicum
  • gestoomde witte rijst

Werkwijze:

  1. Verhit de olijfolie in de pan op hoof vuur en doe er komijnzaad, pepers en kurkama in. Draai het vuur naar halfhoog, doe er na 1 min de tomaten bij en bak nog een minuut.
  2. Voeg de gamba's toe en ak 2- 3 min aan elke kant of tot ze roze zijn en opkrullen. Haal ze uit de pan en zet apart.
  3. Giet de kokosmelk in de pan, kruid met zout en peper en laat 1 min sudderen.
  4. Schik intusen de gamba's op de borden. Schep er de saus over en garneer met de basilicum. Geef er gestoomde rijst bij.

De commentaren zijn gesloten.