15-07-07

571. Penne met tomatenroomsaus.

penne


Benodigdheden:

  • 2 plakken spek
  • 4 rijpe tomaten
  • 500 gr penne
  • 1 el olijfolie
  • 2 fijngesneden lente-uitjes
  • 2 el fijngesneden basilicum
  • 3,5 dl slagroom

Werkwijze:

  1. Snijd het spek in kleine stukjes. Ontvel de tomaten.
  2. Snijd de tomaten doormidden en lepel er de zaadjes uit. Hak het vruchtvlees fijn.
  3. Kook de pasta al dente in een grote pan gezouten kokend water.
  4. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin het spek en de lente-uitjes gedurende 5 min. op een zacht vuur.
  5. Voeg basilicum, slagroom en peper en zout toe en laat de saus een 5. min. pruttelen. Voeg de tomaten toe en warm de saus goed door.
  6. Serveer de pasta met de saus erover.

De commentaren zijn gesloten.