29-07-07

573. Chinese omelet.

chinese-omelet


Benodigdheden:

  • 3 eieren
  • 1 el mirin
  • 1 tl sojasaus
  • 250 gr krabvlees
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl olijfolie
  • 90 gr taugé
  • 20 gr waterkers
  • 4 tl olie
  • 2 lente-uitjes
  • 1 grote rode peper en dunne plakjes

Werkwijze:

  1. Klop de eieren, mirin en sojasaus. Kruid met peper en zout en zet weg.
  2. Meng krabvlees, citroensap en olijfolie. Kruiden met peper en zout en schep om. Voeg taugé en waterkers toe en zet ook weg.
  3. Verhit 1 tl olie in de pan op halfhoog vuur. Schep er wat eimix in en draai rond, zodat het ei een dun laagje vormt op de bodem van de pan. Blijf bakken tot het ei gaar is en schuif de omelet dan op een bord.
  4. Herhaal dit tot je 4 dunne omeletjes hebt en voeg eventueel extra olie toe.
  5. Leg elke omelet op een voorverwarmd bord, voeg het krabmengsel toe en rol de helft van de omelet eroverheen.
  6. Bestrooi met lente-ui en de rode peper en serveer.

21-07-07

572. Gevulde romatomaten met salade van tonijn.

bannermamamia


Benodigdheden:

  • 8 romatomaten
  • 200 gr tonijn
  • 3 gesnipperde lente-uitjes
  • 100 gr verse kaas
  • 40 gr kalamataolijven

Werkwijze:

  1. Verwijder de steeltjes van de tomaten en kruis de tomaten in aan de onderzijde.
  2. Breng een pot water aan de kook en dompel hierin de tomaten gedurende 10 sec. Leg ze onmiddellijk in ijskoud water en pel de tomaten.
  3. Snijd de tomaten doormidden over de lengte en verwijder met behulp van een lepel de zaadjes.
  4. Meng de tonijn met de verse kaas, gesnipperde lente-ui en de olijven. Kruiden met peper en zout.
  5. Vul de tomaten op met de tonijnsalade en dien ze op.

15-07-07

571. Penne met tomatenroomsaus.

penne


Benodigdheden:

  • 2 plakken spek
  • 4 rijpe tomaten
  • 500 gr penne
  • 1 el olijfolie
  • 2 fijngesneden lente-uitjes
  • 2 el fijngesneden basilicum
  • 3,5 dl slagroom

Werkwijze:

  1. Snijd het spek in kleine stukjes. Ontvel de tomaten.
  2. Snijd de tomaten doormidden en lepel er de zaadjes uit. Hak het vruchtvlees fijn.
  3. Kook de pasta al dente in een grote pan gezouten kokend water.
  4. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin het spek en de lente-uitjes gedurende 5 min. op een zacht vuur.
  5. Voeg basilicum, slagroom en peper en zout toe en laat de saus een 5. min. pruttelen. Voeg de tomaten toe en warm de saus goed door.
  6. Serveer de pasta met de saus erover.

13-07-07

570. Gebakken prei met zalm.

gebakken prei


Benodigdheden:

  • 3 gewassen preien,
  • 4 lenteuitjes
  • 10 draadjes saffraan
  • 1 el kappertjes
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 4 zalmfilets

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de dprei en lentui in korte stukjes en doe deze met de saffraan, kappertjes, oter en 185 ml water in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en ak 1 uur.
  2. Verhit een pan op hoog vuur en doe er de olijfolie in. Bak de zalm 2 min. op het vel en draai om. Dek af, temper het vuur en bak nog 3 min.
  3. Leg de zalm op de borden en schep er de gebakken prei bij.

10-07-07

569. Kruidige gamba's met tomaten.

tomaten

Benodigdheden:

  • 1 el olijfolie
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 grote groen pepers
  • 1 tl kurkama
  • 250 gr gehalveerde kerstomaatjes
  • 16 grote gamba's
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 handvol basilicum
  • gestoomde witte rijst

Werkwijze:

  1. Verhit de olijfolie in de pan op hoof vuur en doe er komijnzaad, pepers en kurkama in. Draai het vuur naar halfhoog, doe er na 1 min de tomaten bij en bak nog een minuut.
  2. Voeg de gamba's toe en ak 2- 3 min aan elke kant of tot ze roze zijn en opkrullen. Haal ze uit de pan en zet apart.
  3. Giet de kokosmelk in de pan, kruid met zout en peper en laat 1 min sudderen.
  4. Schik intusen de gamba's op de borden. Schep er de saus over en garneer met de basilicum. Geef er gestoomde rijst bij.

05-07-07

568. Geroosterde aardappelen in de schil.

aardappelen in de schil


Benodigdheden:

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • grof zeezout
  • tijm
  • zwarte peper
  • olie

Werkwijze:

  1. Kook de aardappelen in de schil beetgaar in gezouten water met een scheut olie en het ongepelde teentje knoflook.
  2. Laat de aardappeln even afkoelen en halveer ze.
  3. Overgiet met de lie, breng op smaak met grof zout, zwarte peper, en verse tijm en laat even marineren.
  4. Bak deze op de grillpan.

15:01 Gepost door Mamamia in Grillen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: olie, zeezout, zwarte peper, grillen, aardappelen, knoflook |  Facebook |

567. Vijgen met honing.

vijgen_turks


Benodigdheden:

  • 8 vijgen
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 12 blaadjes munt, gescheurd
  • 1 el honing
  • 200 ml room
  • 1/2 tl fijne suiker
  • 1 el gemalen walnoten

Werkwijze:

  1. Snijd de vijgen in plakken of in vieren en leg ze op een schaal.
  2. Giet er sinaasappelsap over, en bestrooi met sinaasappelschil en muntblaadjes en bedruip met de honing.
  3. Zet weg.
  4. Doe de room, suiker en walnoten in een kom en roer om.
  5. Serveer de room naast de vijgen

11:00 Gepost door Mamamia in Desserten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vijgen, sinaasappel, munt, honing, room, suiker, walnoten, dessert |  Facebook |

04-07-07

566. Sinaasappelmascarpone.

sinaasappelmascarpone


Benodigdheden:

  • 2 eieren, wit en dooier gescheiden
  • 2 el suiker
  • 1 el sinaasappelsrasp
  • 250 gr mascarpone
  • 1 el grand marnier

Werkwijze:

  1. Klop het eiwit stijf. Zet apart. Klop de dooiers met suiker en sinaasappelsrasp licht en romig en spatel er voorzichtig de mascarpone en grand marnier door.
  2. Spatel het eiwit door de macarpone en zet 1 uur in de koelkast.

03-07-07

565. Kruidige groenten met couscous.

-couscous


Benodigdheden:

  • 1 rode ui, in acht stukken gesneden
  • 2 in dunne plakjes gesneden knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • 2 cm gemberwortel in vieren gesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuifjes saffraan
  • 400 gr tomaten uit blik
  • 2 rode paprika's
  • 1 el bruine suiker
  • 400 gr gekookte kikkererwten
  • 60 ml olie
  • 4 aubergines in de lengte doorgesneden
  • 80 gr grofgehakte koriander

Werkwijze:

  1. Zet de ui en de tomaten op met de knoflook, de specerijen en21/2 dl water.
  2. Breng de inhoud van de pan aan de kook. Voeg de paprika, de suiker en de kikkererwten toe, met peper en zout naar smaak. Kook alles een halfuu zachtjes door.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de aubergines goudbruin en leg ze op keukenpapier
  4. Haal het kaneelstokje en de stukjes gemberwortel uit de tomatensaus.
  5. Roer de koriander erdoor.
  6. Dien de aubergines op met de couscous en de saus van tomaat en paprika.

564. Stoofschotel van leng.

pic27


benodigdheden:

  • 600 gr leng
  • sjalotten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • 1 scheutje citroensap
  • 300 gr verse champignons
  • 1 bosje peterselie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Maak de champignons schoon, snijd ze in dunne plakjes
  2. Pel en hak de sjalotten, de ui en de knoflook
  3. Laat ze in een stoofpan met antikleeflaag zachtjes stoven in een beetjes olijfolie. Voeg de fijngesneden champignons toe met een scheutjes citroensap.
  4. Bak de visfilet in de stoofpan met de groenten. Besprenkel met de witte wijn. Laar ongeveer 10 min. garen met het deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 min. sudderen.
  5. Schik op een schotel, bestrooi rijkelijk met fijngehakte peterselie en dien dadelijk op.