10-08-07

575. Zeetongrolletjes met camembertroom.

bannermamamia

Benodigdheden:

  • 150 gr gepelde garnalen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 3-4 takjes tijm
  • 4 zeetongfilets
  • peper en zout
  • 5 el droge witte wijn
  • 125 gr camembert
  • 200 gr crème fraîche
  • 4 satéprikkers

Werkwijze:

  1. Spoel de garnalen af en dep ze droog. Schil de wortel en de ui en snijd beide in reepjes. Was de tijm. Spoel de visfilets af en dep ze droog. Bestrooi ze met zout, rol ze op en steek ze vast met de prikkers.
  2. Breng de wijn aan de kook met 100 ml water, de wortel, de ui, de tijm en wat zout en peper. Stoof de visrolletjes ca 5 min. met het deksel op de pan en neem ze uit de pan. Zeef de fond en vang het op. Verwijder de tijm uit de zeef en houd de groenten apart.
  3. Verhit de fond. Verwijder de korst van de camembet. Snijd de camembert in grote stukken en smelt de kaas in de fond onder voortdurend roeren. Roer de crème fraîce erdoorheen en breng op smaak. Voeg de garnalen toe.
  4. Verdeel de wortel en de ui over vier kleine ovenvaste schaaltjes. Leg de visrolletjes erop en giet de saus eroverheen. Gratineer de visrolletjes in een voorverwarmde oven van 200°. Serveer ze met een koele witte wijn.

Commentaren

Hiervan zal je ook zeker genieten? Je recept smaakt al fantastisch als ik het lees. Maar ik daag je uit om ook de lekkere tafels van Vlaams-Brabant te komen verkennen. Op mijn blogje kan je nu drie weekends naar de meest centrale provincie van Vlaanderen winnen. Niks kopen en kost niks. Gewoon zomaar om de 50000ste bezoeker aan mijn blogje te vieren. Doe je mee? De keuken is er alleszins om van te snoepen.

Gepost door: Lieven | 11-08-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.