24-08-07

578. Kabeljauw in een kruidenkorstje.

kabeljauw


Benodigdheden:

  • 2 el korianderzaadjes
  • 2 el kummel
  • 11/2 el zeezout
  • 1 teentje knoflook
  • bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 4 kabeljouwfilets van 200 gr.
  • 2 el lichte olijfolie
  • aardappelpuree
  • partjes citroen

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Strooi de korianderzaadjes en de kummel op een bakplaat en rooster ze 2 min. in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Stamp ze in een vijzel fijn met zout en een royale hoeveelheid zwarte peper.
  3. Voeg knoflook, peterselie en extra vergine olijfolie toe. Wrijf dit alles tot een dikke pasta.
  4. Spoel de kabeljauwfilet af en dep droog. Verdeel het kruidige mengsel over de visfilet en wrijf het met de bolle kant van een lepel uit over de bovenkant, zodat er een korst ontstaat.
  5. Verhit de lichte olijfolie in een grote ovenvaste braadpan. Leg de filets, op de korst, in de hete olie. Bak ze 1 min., draai ze om en bak ze nog 1 min.
  6. Zet de pan 5 min. in de oven. Haal de visfilets eruit en serveer met aardappelpuree.
  7. Garneer eventueel met partjes citroen.

Commentaren

wat is kummel?
anders veelbelovend recept

Gepost door: ulrike | 08-09-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.