14-10-07

589. Risi e bisi.

risi


Benodigdheden:

  • 150 gr doperwten
  • 50 gr boter
  • 1teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 stengels lente-ui, in ringetjes
  • 300 gr arborio-rijst
  • 1 l. kippenblouillon
  • 11/2 dl witte wijn
  • plak van 200 gr Parmaham in kleine reepjes
  • 5 courgettebloemen
  • platte peterselie
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Werkwijze:

  1. Kook de erwten net gaar in de kippenbouillon. Vis ze eruit en zet ze apart.
  2. Neem een braadpan met dikke bodem, smelt hierin de boter en fruit de knoflook en lent-ui.
  3. Voeg al snel de rijst toe en laat al roerend even meebakken. Zorg ondertussen dat de hete bouillon klaar staat.
  4. Doe steeds schepjes bouillon bij de rijst en laat deze al roerend absorberen. Herhalen tot de bouillon op is en de rijst bijna gaar is. Als laatste de wijn erdoor doen.
  5. Roer erwten, reepjes Parmaham en peterselie door de risotte, evenals de in dunne sliertjes gesneden gele bloemen.
  6. Op smaak brengen met peper en zout. Schaaf Parmezaankrullen over de risi e bisi ter garnering en dien meteen op in diepe borden.

De commentaren zijn gesloten.