19-10-07

591. Risotto met pompoen.

gevulde-pompoen-risotto


Benodigdheden:

  • 3 el olijfolie
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 100 gr risotorijst
  • 200 gr in fijne blokjes gesneden pompoen
  • 2 dl witte wijn
  • 4 dl groentebouillon
  • 150 gr geraspte pompoen
  • 100 gr mascarpone
  • 2 takjes fijn gesneden dragon
  • parmezaanse kaas

Werkwijze:

  1. Doe in een pan de olie en de sjalot. Smoor het mengsel op een laag vuurtjen een paar min totdat de sjalot glazig wordt. Voeg dan de rijst toe en smoor zolang tot de olie verdwenen is.
  2. Voeg dan de blokjes pompoen toe en de witte wijn. Breng aan de kook onder voortdurend roeren. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Ook de geraspte pompoen kan erbij.
  3. Laat de rijst op een rustig vuurtje gaar worden, hoe langzamer hoe beter.
  4. Voeg op laatste de mascarpone en de dragon toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

Commentaren

Hallokes Dat ziet er een heerlijk receptje uit en moet ik eens uitproberen...lieve groetjes...

Gepost door: Yolanda | 19-10-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.