09-12-07

605. Oesters met truffel en snijbiet.

oesters met truffel

 

 

Benodigdheden:

  • 24 diepe oesters
  • 4 blaadjes van de snijbiet
  • 1 gehakt teentje knoflook
  • 2 el truffels
  • 100 gr boter
  • 1 dl truffelsap
  • 1 dl witte wijn
  • peper en zout
  • citroensap
  • kervel ter garnering

Werkwijze:

  1. Open de oesters en vang het sap op in een pan
  2. Laat het sap met de witte wijn en het truffelsap inkoken tot er 1 dl jus overblijft.
  3. Maak er een gebonden sausje van door er de boter door te roeren.
  4. Hak de truffels en voeg ze toe. Breng op smaak met citroensap en  peper en zout.
  5. Snijd de snijbiet fijn en stoof met de gehakte knoflook in wat boter
  6. Schik de snijbiet in een diep bord en leg er de koude oesters op.
  7. Plaats de borden een 5 tal min. in de oven op 180°C.
  8. Overgiet met de saus en versier met de kervel.

Commentaren

Een geweldig recept en een goede promotie voor ons product

Adriaan van de Plasse
oesterkweker

Gepost door: Adriaan van de Plasse | 26-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.