10-12-07

606. Knoflooktoast met zalmmayonaise

hapjes

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden voor 32 stuks:

  • 8 sneetjes brood, in driehoekjes gesneden
  • 5 el olijfolie
  • 2 geperste knoflookteentjes
  • 2 el olijfolie, extra
  • 1 paprika, ontzaad en fijngehakt
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 gepelde tomaat in stukjes

Zalmmayonaise:

  • 2 eierdooiers
  • 2 geperste knoflookteentjes
  • 2 tl citroensap
  • 2 dl olijfolie
  • 60 gr gerookte zalm
  • peper

Werkwijze:

  1. Oven voorverwarmen op 180° C. Beide kanten van het brood met vermengde olie en knoflook bestrijken. Op de bakplaat leggen en 10-15 min. laten bakken. Halverwege omdraaien en daarna wegzetten.
  2. Ui, paprika en tomaat in extra olie gaar fruiten.
  3. Voor de zalmmayonaise, eerst de eidooiers, de knoflook en het citroensap in een kleine kom mengen. Olie per tl erdoor roeren tot er een dikke, romige massa ontstaat.
  4. Mayonais, zalm en peper glad mixen.
  5. Toast met lepel vol paprikamengsel en toefje mayonaise serveren.

De commentaren zijn gesloten.