10-12-07

607. Poire belle Hélèné.

tn_Poire belle helene

 

 

Bnodigdheden:

  • 1/2 onbespoten citroen
  • 250 ml witte wijn
  • 75 gr suiker
  • 4 rijpe peren
  • 100 gr pure chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 250 ml vanille-ijs

Werkwijze:

  1. Spoel de citroen heet af en wrijf hem droog. Rasp de schil dun en pers he vruchtvlees uit. Breng 250 ml water, de wijn, de suiker, het citroensap en de citroenschil in een ruime pan aan de kook.
  2. Schil de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder het kroontje en het klokhuis met een scherp mes.
  3. Leg de peren voorzichtig in het kokend sapmengsel en laat ze ca. 15 min zachtjes koken. Laat de peren helemaal afkoelen in het sap.
  4. Breek of snijd de chocolade in grote stukken. Verwarm de slagroom. Smelt de chocolade al roerend in de slagroom op een laag vuur.
  5. Schep met een ijslepel 4 bollen uit het vanille-ijs. Verdeel het ijs over 4 dessertbordjes. Doop de ijslepel tussen het scheppen telkens in heet water voor een mooi resultaat.
  6. Haal de peren uit het sap, laat ze uitlekken en leg op elk bordje 2 helften naast het ijs. Giet wat chocoladesaus over de peren en het ijs en die meteen op.

De commentaren zijn gesloten.