12-12-07

608. Kalkoenrollade met Italiaanse vulling.

kalkoen

 

 

 

Benodigdheden:

  • 1 ontbeende kalkoen
  • 80 gr pancetta in sneedjes
  • 2 tl bloem
  • 2 dl roge Marsala
  • 4 dl kippebouillon
  • 1 ei
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 el gehakt peterselie
  • 100 gr verkruimdelde ciabatta
  • 6 gekruide saucisjes zonder vel
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 fijn gehakte venkel
  • 2 uien in partjes gesneden
  • 1 fijngehakte ui

Werkwijze:

  1. Verwarm de olijfolie op een laag vuur en bak de gehakte ui, venkel, knoflook en venkelzaadjes gedurende 10 min.. Neem van het vuur en doe het in een grote kom en laat afkoelen. Voeg het vlees van de saucisjes, de broodkruimels, peterselie, citroenschil en ei aan het uimengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door.
  2. Leg de kalkoen op het vel op het werkblad. Kneed de vulling tot een rol en leg het midden van het vlees. Vouw het vlees goed om de vulling zodat deze niet meer zichtbaar is. Steek vast met prikkers. Keer de rollade en leg hierop de plakjes pancetta. Bind de rollade op met keukentouw.
  3. Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de partjes ui in een grote braadslee en leg de kalkoenrollade hier op. Dek af met aluminiumfolie en rooster 90 min. in de oven, bedruip het vlees regelmatig. Zet de oven daarna op 200°C , verwijder de folie en gaar 30 min. langer totdat het vlees mooi goudbruin is en gaar.
  4. Neem de rollade uit de braadslee, wikkel stevig in aluminiumfolie en laat min 10 min rusten. Schenk op 1 et na het baadvocht in en kom en zet terzijde. Zet de braadslee op een lage warmtebron en voeg de bloem toe. Verwarm, al roerend, 30 seconden en voeg de Marsala en kippenbouillon toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat inkoken tot een dikke saus. Voeg het resterend braadvocht toe, proef en breng indien nodig op smaak. Schenk de saus door een zeef in de sauskom.

De commentaren zijn gesloten.