16-12-07

609. Papardelle met eendenborst.

eendeborstfilet

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

  • 2 eendenborstfilets
  • peper en zout
  • 1 el honing
  • 1 prei
  • 125 gr sjalotjes
  • 4 takjes tijm
  • 400 gr parardelle
  • 125 ml rode wijn
  • 1 bouillonblokje
  • sausbinder
  • alum. folie

Werkwijze:

  1. Snijd de huidzijde van de borstfilets kruislings in. Bak de filets zonder olie ca 5 min. op een hoog vuur langs huidzijde aan. Draai de filts om en bak ze 2-3 min verder. Zout en peper toevoegen.
  2. Bak daarna de eendenborstfilet 15-18 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Strijk na 5 min. de honing op het vlees.
  3. Maak de prei schoon en snij hem in ringen. Pel de sjalotjes en halveer ze. Was de tijm en pluk de blaadjes van de takjes.
  4. Kook de pasta gaar. Neem de filets uit de oven, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze enkele minuten rusten. Schep met een lepel het grootste deel van het vet uit de pan.
  5. Bak de prei en de sjalotjes in de rest van het eendenvet. Voeg wijn, 300 ml water, het bouillonblokje, de peperkorrels en de tijm toe en breng aan de kook. Laat de saus enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg een sausbinder toe. Breng op smaak.
  6. Snij de filets in schijven. Giet de pasta af en serveer hem met het vlees en de saus. Garneer met tijm.

De commentaren zijn gesloten.