16-12-07

612. Kreeft met chardonnaysaus.

kreeft-chardonnaysaus

 

 

 

Benodigdheden:

  • 4 kreeften van 500 mg
  • 2 preiwitten
  • 4 wortels
  • 1 sjalot
  • peterselie
  • 2,5 dl chardonnay
  • 2,5 dl visbouillon
  • 1 court-bouillon
  • 2,5 dl room
  • 250 gr basmatirijst
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Snij de wortel en de prei in dunne slierten. Blancheer ze kort in gezouten water. Laat de visbouillon met 1 fijngesnipperd sjalotje en de wijn tot de helft inkoken. Giet er de room bij. Zeef de saus. Doe de groenten in de saus en laat nog even tot het kookpunt komen.
  2. Kook de kreeften in 10 min gaar in de court-bouillon en laat ze erin afkoelen. Snij ze doormidden en verwijder de maag en het darmkanaal.
  3. Kook de rijst gaar en meng er de gehakte peterselie door. Serveer de halve kreeft met de groenten en de chardonnaysaus.

Commentaren

MM lekker, ik moet eens meer hier komen piepen, voor leuke receptjes!
Ik kan nu ook wel goed koken maar baseer me nogal vaak op mijn klassiekers en wat ze lekker vinden maak ik misschien iets te vaak klaar!
Ik moet echt meer afwisselen!
groetjes
christa

Gepost door: christa | 26-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.