20-01-08

625. Kaasballetjes.

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

  • 125 gr ricotta
  • 125 gr geraspte double gloucester
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 60 gr fijngehakte gemengde noten
  • 3 el fijngehakte kruiden
  • 2 el paprikapoeder

Werkwijze:

  1. Roer de ricotta en double gloucester door elkaar. Roer de peterselie en peper naar smaak erdoor.
  2. Maak van het kaasmengsel balletjes en leg deze op een bord. Dek ze af en zet ze ongeveer 20 minuten in de koelkast.
  3. Strooi gehakte noten op de bakplaat en rooster ze onder een voorverwarmde grill lichtbruin. Ze verbranden snel, dus let op. Laten afkoelen.
  4. Strooi de noten, de kruiden en het paprikapoeder in 3 aparte kommen. Haal de kaasballetjes uit de frigo en rol ze door ofwel het notenmengsel, of het kruidenmengsel of de paprikapoeder.
  5. Leg ze op een schaal en bewaar ze in de koelkast.

De commentaren zijn gesloten.