20-01-08

625. Kaasballetjes.

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

  • 125 gr ricotta
  • 125 gr geraspte double gloucester
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 60 gr fijngehakte gemengde noten
  • 3 el fijngehakte kruiden
  • 2 el paprikapoeder

Werkwijze:

  1. Roer de ricotta en double gloucester door elkaar. Roer de peterselie en peper naar smaak erdoor.
  2. Maak van het kaasmengsel balletjes en leg deze op een bord. Dek ze af en zet ze ongeveer 20 minuten in de koelkast.
  3. Strooi gehakte noten op de bakplaat en rooster ze onder een voorverwarmde grill lichtbruin. Ze verbranden snel, dus let op. Laten afkoelen.
  4. Strooi de noten, de kruiden en het paprikapoeder in 3 aparte kommen. Haal de kaasballetjes uit de frigo en rol ze door ofwel het notenmengsel, of het kruidenmengsel of de paprikapoeder.
  5. Leg ze op een schaal en bewaar ze in de koelkast.

06-01-08

624. Hamburgers maison.

Hamburger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

  1. 4 hamburgerbroodjes
  2. 4 hamburgers
  3. 1 el olie
  4. 4 sneetjes gerookte bacon
  5. 4 sneetjes hamburgerkaas
  6. 1 grote tomaat
  7. 1 rode ui
  8. 4 el mayonaise
  9. 1 kl mosterd
  10. bieslook
  11. krop sla
  12. ketjup
  13. peper en zout

Werkwijze:

  • Pel de ui en snijd hem in ringen. Gril de bacon in een pan. Was de sla en zwier hem droog. Snijd de tomaat in plakjes. Hak de bieslook fijn en meng met de mayonaise en mosterd.
  • Snijd de broodjes in twee en laat ze goudbruin kleuren onder de grill. Bak het vlees in een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Besmeer de broodjes met mayonaise. Beleg met het vlees en de kaas en zet even onder de grill zodat de kaas lichtjes smelt.
  • Voeg de ketjup toe, samen met de bacon, de sla en de ui. Sluit de broodjes en dien onmiddellijk op.