10-02-08

627. Gegratineerd scampipannetje

scampipannetje

 

Benodigdheden:

  • 24 grote scampi's
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 6 tomaten in blokjes gesneden
  • 100 gr gemalen mozarella
  • 100 gr geraspte parmezaan
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bloem
  • 1 el boter
  • 3 el olijfolie
  • pittige kruiden
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Verhit 1 el olie en bak de scampi's aan beide zijden goudbruin. Kruiden met peper en zout en uit de pan halen.
  2. Doe opnieuw 1 el olijfolie in de pan en bak de fijngesnipperde ui en knoflook gedurende 1 min. Voeg de paprika's toe en laat verder stoven. Kruiden.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog eens goed door stoven. Kruiden naar smaak met peper en zout, cayennepeper en paprikapoeder. Voeg beetje bij beetje het mengsel van boter en bloem toe tot het geheel lichtjes bindt.
  4. Voeg de scampi's opnieuw toe en schep ze goed om. Verdeel over aparte schaaltjes.
  5. Bestrooi met de parmezaan en de gemalen mozzarella.
  6. Besprenkel nog met 1 el olijfolie en laat lichtjes kleuren onder de grill.

De commentaren zijn gesloten.