19-04-08

639. Tagliatelle met scampi.

 

tagliatelle met scampi

 

 

 

 

Benodigdheden:

  • 16 scampi
  • 400 gr tagliatelle
  • 2 in roosjes verdeelde stronken broccoli
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 tentjes knoflook

 Werkwijze:

  1. Kook de tagliatelle in gezouten water al dente.
  2. Kook ondertussen de roosjes broccoli gaar maar zorg dat ze knapperig blijven.
  3. Verhit de olie in een pan en bak hierin de knoflook en daarna de scampi.
  4. Voeg de broccoli toe en de pasta erbij.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

°°°°°

Wie geeft mij een duwtje in de rug op de top 100 list.
Klik op onderstaande banner.
Alvast bedankt voor uw stem!!!!

top100-skynetblogs-roze460x60

11-04-08

638. Gegratineerde champignons.

gegratineerde champ

   

 

 

 

 Benodigdheden:

  • 350 gr verse spinazie
  • 8 reuzenchampignons
  • 1 knoflookteentje
  • 100 gr schimmelkaas
  • 5 el olie
  • peper en zout
  • 200 ml sojaroom
  • 200 gr kerstomaatjes
  • paar blaadjes sla
  • 2 el citroensap
  • mespuntje suiker
  • schijfjes citroen

Werkwijze:

  1. Spinazie wassen. Champignons poetsen, steeltjes verwijderen en fijnsnijden. Knoflook pellen en persen. Schimmelkaas in blokjes snijden.
  2. 2 el olie verhitten in de pan. Champignons in ca 5 min bakken. Op smaak brengen met peper en zout.. Knoflook  en steeltjes chamignons toevoegen en ca 3 minuten laten meebakken.
  3. Oven voor verwarmen. De spinazie in de gebruikte olie volledig laten slinken. Op smaak brengen met peper en zout. kaas, champignonsteeltjes, spinazie met sojaroom mengen en de champignonkopjes hiermee vullen. Leg de champignons op een bakplaat en met de overgebleven olie besprenkelen. In de oven ca 10 min bakken.
  4. Intussen de tomaatjes wassen en halveren. Sla wassen en in kleine reepjes snijden. Citroensap en resterende olie mengen en met zout, peper en suiker op smaak brengen. Tomaten, slareepjes en marinade mengen. Champignons en salade met citroen garneren en opdienen.

01-04-08

637. Paprikasalade.

paparikasalade

Benodigdheden:

  • 1 ui
  • 2 groene paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 3 el olijfolie
  • 2 in plakjes gesneden courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 50 gr ansjovisfilets in stukjes
  •  25 gr zwarte lijven
  • 1 el fijngehakte verse basilicum
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Snijd de ui in partjes en snijd de paprika's in reepjes
  2. Verhit de olijfolie en voeg de ui, de paprika, de courgettes en de knoflook toe en bak ze 20 min op een laag vuur.
  3. Voeg de balsamicoazijn, de ansjovis, de olijven en peper en zout naar smaak toe. Meng alles door elkaar en laat afkoelen.
  4. Schep het mengsel op 4 borden en bestrooi met de basilicum.
  5. Serveer met vers brood.

°°°°°

Wie geeft mij een duwtje in de rug
op de top 100 list.
Klik op onderstaande banner!
Alvast bedankt voor uw stem!!!

top100-skynetblogs-roze460x60