05-06-08

644. Terrine van roze garnalen en broccoli.

terrine

 

Benodigdheden:

  • 4 eieren
  • 300 gr roze garnaal
  • 400 gr broccoli
  • 15 cl room
  • peper en zout

 Werkwijze:

  1. Verdeel de broccoli in roosjes en was ze. kook ze 5 minuten in gezouten water, laat ze uitlekken en zet ze opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg bakpapier in een cakevorm. Pel de garnalen, leg er een tiental opzij en mix de andere fijn.
  3. Voeg twee eieren aan de gemixte garnalen toe. Mix opnieuw en voeg 10 cl room toe. Kruid met peper en zout.
  4. Houd enkele roosjes broccoli apart en mix de andere fijn. Voeg dan de rest van de eieren toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schik de resterende garnalen op de bodem van de bakvorm. Overgiet ze met de romige garnalenmengeling.
  6. Schik vervolgens de broccoliroosjes op en bedek ze ten slotte met de broccolicrème.
  7. Zet de terrine (in bain-marie) in de oven en bak ze gedurende 50 minuten. Laat ze afkoelen en plaats ze gedurende 12 uur in de koelkast.
  8. Dien op met sla en mayonnaise met olijfolie.

De commentaren zijn gesloten.