23-06-08

648. Knoflook-kruidenkip

 

Benodigdheden:

  • 4 kippenborsten zonder vel
  • 100 gr volvette zachte kaas, op smaak gebracht met kruiden en knoflook
  • 8 plakken parmaham
  • 1,5 dl rode wijn
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 1 el bruine suiker

Werkwijze:

  1. Maak met een scherp mes een horizontale snee over de lengte van elke kippenborst, zodat een holte ontstaat.
  2. Roer de kaas met een houten lepel, zodat hij zachter wordt. Schep de kaas in de holte van elke kippenborst.
  3. Wikkel 2 plakken parmaham rondom elke kippenborst en bind ze stevig vast met een stukje draad.
  4. Schenk de wijn en de kippenbouillon in een grote pan en breng het mengsel aan de kook. Voeg de suiker toe als het mengsel begint te koken en roer goed, zodat de suiker oplost.
  5. Doe de kippenborsten erbij. Laat het geheel 12-15 min. zachtjes koken of totdat de kip gaar is en de sappen helder zijn als u met een vleespin in het dikste gedeelte van het vlees prikt.
  6. Haal de kip uit de pan, zet hem weg en houd hem warm.
  7. Warm  de saus op en kook hem tot hij is ingedikt. Haal de draad van de kip en snijd het vlees in plakken. Schenk de saus over de kip voordat u hem serveert.

De commentaren zijn gesloten.