25-06-08

651. Gebakken courgettes met knoflook en parmezaan.

 

gebakken-courgettes

 

Benodigdheden:

  • 2 1/2el olijfolie
  • 3 courgettes in plakjes van 1/2 cm
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • de schil van 1 citroen
  • 50 gr versgeraspte parmezaan
  • zwarte peper
  • zeezout

Werkwijze:

  1. Verhit de olie in een pan en voeg de courgettes toe. Strooi de knoflook en citroenschil erover en schenk het citroensap erbij
  2. Keer de plakjes courgettes voorzichtig zonder ze te pletten, en schud de pan heen en weer, zodat ze niet aan de bodem kleven.
  3. Strooi na een paar minuten de helft van de parmezaan kaas erover en schud de pan nomaals om de kaas te verdelen. Voeg wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout toe. Bak de courgettes niet langer dan 5 minuten. Ze moeten nog een beetje beet houden en heel lichtbruin verkleuren.
  4. Strooi de rest van de kaas erover, laat de kaas een beetje smelten en serveer.

24-06-08

650. Salade met kip en mango

 

Met het lekkere zomerse weertjes heb ik een lekkere lichte salade,
die prachtig van kleur is, voor jullie klaargemaakt.

salade-met-kip-en-mango

 

Benodigdheden:

  • 2 kipfilets
  • 4 el olijfolie
  • 1 mango
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • het sap van 2 limoenen
  • 1 krop little gem, in repen gesneden
  • handvol blaadjes rucola
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 et fijngehakte koriander

Werkwijze:

  1. Besprenkel de kipfilet met 2 et olijfolie en gril ze op een matig vuur. Laat ze afkoelen.
  2. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 em en leg de blokjes samen met de pepers en lente-uitjes in een kom. Schenk het limoensap erover en schep alles voorzichtig om; pas op dat je angoblokjes niet plet.
  3. Vermeng de reepjes little gem en blaadjes rucola in een andere kom voorzichtig samen met de balsamicoazijn en 2 el olijfolie. Zorg dat de blaadjes met de dressing zijn bedekt. Doe de sla in een grotere, schone kom.
  4. Snijd de kip in stukken en schep ze voorzichtig door het mangomengsel. Voeg de koriander toe en meng alles voorzichtig. Schep het mangsel tot slot door de sla.

649.Milanese risotto met kip.

 

Risotto-au-poulet

 

Benodigdheden:

  • 125 gr boter
  • 900 gr kip, dun gesneden
  • 1 fijn gesnipperde grote ui
  • 500 gr risottorijst
  • 6 dl kippenbouillon
  • 1,5 dl witte wijn
  • 1 tl verkruimelde saffraan
  • peper en zout
  • 60 gr geraspte parmezaan.

Werkwijze:

  1. Verwarm 60 gr boter in een pan en bak de kip en de ui goudbruin
  2. Voeg de rijst toe, roer goed en bak alles 15 minuten.
  3. Verwarm de bouillon tot hij kookt en voeg deze geleidelijk toe aan de rijst. Voeg de witte wijn, de saffraan en zout en peper toe en meng alles goed. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren. Voeg zo nodig meer bouillon toe.
  4. Laat de schotel 2-3 minuten staan, doe er vlak voor het opdienen nog wat bouillon bij en dan nog 10 minuten zachtjes koken. Serveer de risotto met de parmezaanse kaas en de rest van de beter.

23-06-08

648. Knoflook-kruidenkip

 

Benodigdheden:

  • 4 kippenborsten zonder vel
  • 100 gr volvette zachte kaas, op smaak gebracht met kruiden en knoflook
  • 8 plakken parmaham
  • 1,5 dl rode wijn
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 1 el bruine suiker

Werkwijze:

  1. Maak met een scherp mes een horizontale snee over de lengte van elke kippenborst, zodat een holte ontstaat.
  2. Roer de kaas met een houten lepel, zodat hij zachter wordt. Schep de kaas in de holte van elke kippenborst.
  3. Wikkel 2 plakken parmaham rondom elke kippenborst en bind ze stevig vast met een stukje draad.
  4. Schenk de wijn en de kippenbouillon in een grote pan en breng het mengsel aan de kook. Voeg de suiker toe als het mengsel begint te koken en roer goed, zodat de suiker oplost.
  5. Doe de kippenborsten erbij. Laat het geheel 12-15 min. zachtjes koken of totdat de kip gaar is en de sappen helder zijn als u met een vleespin in het dikste gedeelte van het vlees prikt.
  6. Haal de kip uit de pan, zet hem weg en houd hem warm.
  7. Warm  de saus op en kook hem tot hij is ingedikt. Haal de draad van de kip en snijd het vlees in plakken. Schenk de saus over de kip voordat u hem serveert.

21-06-08

647. Pikante pasta-omelet

 

pasta%20omelet

 

Benodigdheden:

  • 180 gr pasta
  • 2 kl olie
  • 1 grote ui
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 kl sojasaus
  • 1 eidooier
  • 2 eiwitten
  • 1/2 kl kerriepoeder
  • 1 kl sambal
  • 2 kl geraspte kaas
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water
  2. Verhit de olie in de pan. Snijd de ui, de paprika en de prei fijn en bak ze al roerend beetgaar. Breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
  3. Klop de eidooier en de eiwitten op met de sojasaus en de sambal.
  4. Giet de pasta af,  doe ze in een kom en meng de gebakken groenten en de geraspte kaas door de pasta. Leg het pastamengsel in een pan en spreid het uit als een pannekoek. Giet er het eimengsel over en laat bakken tot het ei gestold is.

19-06-08

646. Afrikaans visstoofpotje.

 

visstoofpotje

Benodigdheden:

  • 4 moten van 200 gr koningsvis
  • 1 grote ui in ringen gensneden
  • 1 in rode in dunne reepjes gesneden paprika
  • 1,5 dl olie
  • 80 ml citroensap
  • 1 tl cayennepeper
  •  1 dl visbouillon

Werkwijze:

  1. Leg de vis in een ondiepe niet-metalen schaal en verdeel de ui en parika erover. Meng 80 ml olie met het citroensap en de cayennepeper en sprenkel dit over de vis. Dek de schaal af en laat de vis 30 min. in de koelkast marineren.
  2. Haal de ui en paprika uit de schaal en dep ze droog. Verhit 2 el van de rest van de olie in een diepe pan en voeg de ui en paprika toe. Zet het vuur laag en bak de groenten in 10 min. onder af en toe roeren zacht. Haal intussen de vis uit de marinade en dep hem droog. Bewaar de marinade.
  3. Schep de ui en paprika op een bord en verhit de rest van de olie in de pan. Schroei de vis aan beide kanten dicht en voeg dan de ui en parika, de marinade en de bouillon toe. Breng alles aan de kook, zet vuur lager en laat de stoofpot afgedekt nog 7 min. sudderen, of tot de vis gaar is. Breng het geheel op smaak, schep de vis op borden en verdeel de ui en paprika erover.

06-06-08

645. Meloentjes gevuld met seizoenfruit.

meloen

 

Benodigdheden:

  • 4 kleine meloenen
  • 2 abrikozen
  • 1 nectarine
  • 1 kleine ananas
  • 100 gr aardbeien
  • 100 gr frambozen
  • 1 citroen
  • 4 el suiker

Werkwijze:

  1. Snijd de bovenkant van de meloenen. Verwijder de pitten en haal er het vruchtvlees uit met behulpt van een Parijse lepel. Plaats ze in de koelkast. Doe het vruchtvlees in een slakom.
  2. Was en snijd de andere vruchten in stukken en meng ze met de meloenbolletjes.
  3. Besprenkel ze met met citroensap en suiker en meng alles voorzichtig.
  4. Vul de meloentjes met het fruit, plaats de 'hoedjes' er terug op en dien op.

 

°°°°°

Wie geeft mij een duwtje in de rug op de top 100.
klik op onderstaande banner!
Alvast bedankt voor uw stem!!!

top100-wit1

05-06-08

644. Terrine van roze garnalen en broccoli.

terrine

 

Benodigdheden:

  • 4 eieren
  • 300 gr roze garnaal
  • 400 gr broccoli
  • 15 cl room
  • peper en zout

 Werkwijze:

  1. Verdeel de broccoli in roosjes en was ze. kook ze 5 minuten in gezouten water, laat ze uitlekken en zet ze opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg bakpapier in een cakevorm. Pel de garnalen, leg er een tiental opzij en mix de andere fijn.
  3. Voeg twee eieren aan de gemixte garnalen toe. Mix opnieuw en voeg 10 cl room toe. Kruid met peper en zout.
  4. Houd enkele roosjes broccoli apart en mix de andere fijn. Voeg dan de rest van de eieren toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schik de resterende garnalen op de bodem van de bakvorm. Overgiet ze met de romige garnalenmengeling.
  6. Schik vervolgens de broccoliroosjes op en bedek ze ten slotte met de broccolicrème.
  7. Zet de terrine (in bain-marie) in de oven en bak ze gedurende 50 minuten. Laat ze afkoelen en plaats ze gedurende 12 uur in de koelkast.
  8. Dien op met sla en mayonnaise met olijfolie.

02-06-08

643. Gegrild zalm met gemarineerde komkommer.

gegrilde zalm

Benodigdheden:

  • 4 zalmfilets
  • 1 el sesamolie
  • peper en zout
  • sla
  • 1 komkommer
  • 2 tl zout
  • 4 el rijstwijnazijn
  • 3 el fijne suiker
  • 1 rode spaanse peper
  • 3 cl gember, geschild en geraspt

Werkwijze:

  1. Halveer e komkommer over de lengte, schep uit, gooi de zaadjes weg en snijd het komkommervlees in plakjes van 1 cm dikte. Doe het zout, de rijstwijnazijn, suiker, Spaanse peper en gember in een kom, voeg 4 el water toe en meng goed. Giet over de komkommer en laat trekken.
  2. Bestrijk de zalmfilets met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de vis met de kant van het vel op de voorverwarmde grillpan en gril 4 minuten. Keer de zalm om en grill nog 1 minuut.
  3. Haal uit de pan, en laat even rusten, dien op met de gemarineerde komkommer en een knapperige groene salade.

 

01-06-08

642. Gevulde aubergines.

gevulde aubergines

Benodigdheden:

  • 4 kleine aubergines
  • 350 gr runds-varkensgehakt
  • 3 sjalotjes
  • 1 bosje peterselie
  • 1 el provençaalse kruiden
  • 1 snede brood
  • 5 cl melk
  • 40 gr gruyère kaas
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Was de aubergines en wikkel ze in aluminiumfolie. Zet ze in de oven en laat ze 20 min. bakken.
  2. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en snij ze overlangs in twee en hol ze uit.
  3. Dompel het broodkruim in de melk en hak de peterselie en sjalotjes fijn. Fruit de sjalotjes in één el olie. Voeg het gehakt toe en kruid en laat 4 min. bakken op een hoog vuur. Haal van het vuur en voeg de peterselie toe, samen met de provençaalse kruiden het brood en het vruchtvlees van de aubergines.Meng het geheel zorgvuldig.
  4. Meng de aubergines met deze mengeling en schik ze op een met olie ingesmeerde ovenschotel. Bestrooi met geraspte kaas.
  5. Zet in de oven en laat 10 min. bakken.

 

°°°°°°

Wie geeft mij een duwtje in de rug op de top 100.
Klik op onderstaande banner!
Alvast bedankt voor uw stem!!!

 

top100-wit1