02-07-08

653. Geroosterde kipfilet met limoen.

 

geroosterde kip

 

Benodigdheden:

  • 4 kipfilets van ongeveer 200 gr
  • peper en zout
  • 4 limoenen
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 el fijngehakt basilicum

Werkwijze:

  1. Wrijf de kipfilet rondom in met peper en zout. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  2. Snijd de buitenste dunne schil van 2 van de limoenen met behulp van een zesteur in dunne reepjes. Pers deze 2 limoenen uit.
  3. Roer het limoensap met de azijn en 4 el van de olijfilie in een kommetje goed door elkaar en schep er de reepjes limoenschil door.
  4. Schep dit mengsel over de kipfilets in de schaal. Zet de afgedekte schaal minstens 4 uur in de koelkast.
  5. Neem het deksel of de folie van de schaal, bestrijk de kipfilets zorgvuldig met de marinade en zet de schaal 30-35 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven tot de kipfilets kleur hebben en gaar zijn.
  6. Schil ondertussen de resterende twee limoenen tot op het vruchtvlees en snijd ze met een scherp mes in dunne plakjes.
  7. Verhit de resterende olie in een pan en bak de met basilicum bestrooide plakjes limoen 1 minuut tot de basilicum zijn geur vrijgeeft.
  8. Schep de kipfilets op een schaal en garneer ze met de gebakken plakjes limoen en nog met verse plukjes basilicum.

Commentaren

Ik ben eens komen kijken naar jou blogje
het ziet er allemaal heel lekker uit
groetjes Natasja
kom gerust ook eens bij mij langs

Gepost door: Natasja | 19-07-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.