10-08-08

659. Tartiflette.

 

 

tartiflette

Wegens werkverblijf aan de Côte d'Azur, zullen er gedurende de
ganse maand Franse recepten op de blog gezet worden.

Je kan mijn werkperikelen hier volgen.

 

Benodigdheden:

* 2 kg.vastkokende aardappels, als je eraan kan komen liefst de heerlijke franse rattes
* 1 gerijpte reblochon van 500 gr.(is een soort kaas)
* 200 gr gerookte magere spekblokjes. 
* 2 fijngesneden uien
* boter
* zout en peper
* 1 tot 2 dl.creme fraiche
* evt een teentje geperste knoflook

Werkwijze:

 

1. Aardappels wassen en in dunne plakjes van ongeveer een halve cm. snijden. In gezouten water 5 min.laten koken.

2. Boter verhitten en de ui op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt.
3. Spek toevoegen en meebakken tot het een mooi kleurtje heeft.
4. De beetgare aardappels toevoegen en alles door elkaar scheppen.Creme fraiche erdoor mengen.
5. Kruiden met peper en evt. geperste knoflook.
6. Schep alles in een ovenschaal.
7. De reblochon overlangs doorsnijden,zodat je twee schijven krijgt.Deze op de schotel leggen met de korst naar boven.
8. 20 min. in het midden van de oven bakken,de leeggelopen korsten verwijderen en de schotel nog zo een 10 min. terug in de oven om hem mooi te laten kleuren.
Je kunt de korsten weggooien maar ze zijn eetbaar en erg lekker!

 

top100cookingsite

16:00 Gepost door Mamamia in Franse gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.