30-08-08

666. Lamskoteletje met rozemarijn.

lamskoteletje

 

Benodigdheden:

  • 8 lamskoteltjes
  • 5 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl sansho-poeder
  • zout
  • 8 takjes rozemarijn
  • aardappels in de schil, om erbij te serveren

Werkwijze:

  1. Snij het vlees aan de bovenkant van het bot met een scherp mes weg.
  2. Doe de olie, het citroensap, de knoflook, het sanshopoeder en het zout in een ondiepe, niet-metalen schaal en roer ze met een vork tot één gebonden massa.
  3. Leg de takjes rozemarijn in de schaal en leg het lamsvlees er bovenop. Laat het ten minste 1 uur marineren.
  4. Haal de koteltjes uit de marinade en wikkel een stukje aluminiumfolie om de botte, zodat ze niet kunnen aanbranden.
  5. Leg de takjes rozemarijn op een ovenrooster en leg het lamsvlees erbovenop. Grill ze 10-15 minuten en keer ze eenmaal.
  6. Serveer met salade en tomaten en een dressing van olie, citroensap, knoflook en rozemarijn.

Commentaren

dag mamamia leuk blogje hebt u,hier zijn wel echt lekkere gerechtjes te vinden,wens u een hele fijne avond,vele groetjes en knuffeltjes

Gepost door: Knuffeltje | 17-09-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.