30-08-08

666. Lamskoteletje met rozemarijn.

lamskoteletje

 

Benodigdheden:

  • 8 lamskoteltjes
  • 5 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl sansho-poeder
  • zout
  • 8 takjes rozemarijn
  • aardappels in de schil, om erbij te serveren

Werkwijze:

  1. Snij het vlees aan de bovenkant van het bot met een scherp mes weg.
  2. Doe de olie, het citroensap, de knoflook, het sanshopoeder en het zout in een ondiepe, niet-metalen schaal en roer ze met een vork tot één gebonden massa.
  3. Leg de takjes rozemarijn in de schaal en leg het lamsvlees er bovenop. Laat het ten minste 1 uur marineren.
  4. Haal de koteltjes uit de marinade en wikkel een stukje aluminiumfolie om de botte, zodat ze niet kunnen aanbranden.
  5. Leg de takjes rozemarijn op een ovenrooster en leg het lamsvlees erbovenop. Grill ze 10-15 minuten en keer ze eenmaal.
  6. Serveer met salade en tomaten en een dressing van olie, citroensap, knoflook en rozemarijn.

665. Waterzooi van kip.

waterzooi van kip

 

Benodigdheden:

  • 1ui gepeld en gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 4 dl visfond
  • 1 in reepjes gesneden prei
  • 2 in dunne plakjes gesneden wortel
  • 2 in stukjes gesneden witte selder
  • 800 gr visfilet
  • peper
  • 1 dl room
  • 100 gr grijze garnalen
  • 1 el gehakte peterselie

Werkwijze:

  1. Stoof de ui in de olie aan
  2. Voeg er de visfond en de groenten bij. Breng dit aan de kook en laat alles op een zacht vuurtje 3 min. pruttelen.
  3. Snij de vis in hapklare stukken en schik ze op de groenten.
  4. Breng op smaak met peper en dak af. Laat een drietal minuten garen.
  5. Voeg er de room bij, dek af en laat nog 3 minuten op een zacht vuurt verder garen.
  6. Strooi er de garnalen en de gehakte peterselie over en dien op.

top100-wit1

 

top100cookingsite

28-08-08

664. Zuiderse sardinekroketjes.

 

Benodigdheden:

  • 2 blikje sardinefilets
  • 2 jonge uitjes
  • 4 el gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bloem
  • 1 eierdooier
  • olie
  • limoenschijfjes

Werkwijze:

  1. Hak de sardinefilets en de uitjes fijn en meng ze.
  2. Roer de peterselie erdoor en pers de knoflook erbij
  3. Roer de bloem en de eierdooier tot een glad deegje en voeg dit bij de rest
  4. Schep er met behulp van  lepels hapklare stukjes van en bak die in hete olie goudgeel.
  5. Dien op met schijfje citroen.

 

top100-wit1

top100cookingsite

12-08-08

663. Gestoomde visrolletjes.

visrolletjes

 

Benodigdheden:

* 8 tong- of tongscharfilets
* zout, peper
* 24 grote basilicumblaadjes
* 4 gedroogde tomaten, fijngesneden
* 200 g verse zalmfilet, in 8 repen
* 4 el pesto

Voor de tomaten-sjalotsaus

* 2 el boter of margarine
* 2 sjalotjes, fijngesneden
* 2 dl visbouillon (van tablet)
* 2 dl slagroom
* 3 gedroogde tomaten, fijngesneden
* zout en peper
* 3 el fijngesneden kruiden (dille en bieslook)
* extra nodig: magnetronfolie stoommandje of stoompan

Bereiding:

1. Filets tussen plasticfolie heel plat slaan. Filets op werkvlak leggen met kant waar vel heeft gezeten naar boven.

2. Vis bestrooien met zout en peper en beleggen met basilicum en gedroogde tomaten. Zalm met pesto bestrijken en op elke belegde visfilet stukje zalm leggen.

3. Filets oprollen, rolletjes in magnetronfolie rollen en zijkanten van folie als een toffee sluiten. Rolletjes in stoommandje of in bovenste deel van stoompan leggen en in 8-10 min. gaar stomen.

4. Folie verwijderen en rolletjes in plakken gesneden serveren met de saus. Lekker met broccoli.

Romige tomatensjalotsaus:


1. Boter verhitten en sjalotjes hierin ± 5 min. zachtjes bakken.
2.Visbouillon toevoegen en op zacht vuur tot de helft laten indampen.
3.Slagroom en gedroogde tomaten toevoegen en saus nog iets laten indampen tot goede dikte.
4.  Saus met zout en peper op smaak brengen en Ingesneden kruiden erdoor roeren.

top100cookingsite

11-08-08

662. Auberginetorentje.

auberginetorentje

 Benodigdheden:

  • 1 aubergine in plakjes gesneden
  • balsamicoazijn
  • plakjes tomaat
  • plakjes mozarella
  • basilicumblaadjes

Werkwijze:

  1. Snij de aubergines in plakjes en besprenkel met zout om het overtollige vocht te onttrekken. Na een tiental minuten het zout ervan afvegen
  2. Daarna de plakjes op een zacht vuurtje goed doorbakken.
  3. Nu beginnen we aan de torentjes.
  4. Een plakje aubergine, besprenkelen met balsamicoazijn, een plakje tomaat en een plakje mozarella. Nog een blaadje basilicum en als laatste nog een plakje aubergine.
  5. Dit alles zetten we nog een aantal minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°c. En van zodra de mozarella begint te smelten, dadelijk serveren.

 

top100cookingsite

16:15 Gepost door Mamamia in Italiaanse gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

661. Gegratineerde kreeft met kruiden.

 gegratineerde kreeft

Wegens werkvakantie aan de Côte d'Azur, zullen er de ganse
maand Franse recepten op de blog gezet worden.

Je kan mijn Franse werkperikelen hier mee volgen!

 

Benodigdheden:

* 1 kreeft, gekookt
* 1 teen knoflook, geperst
* 1 tl provencaalse kruiden
* 2 flinke el. boter
* peper en zout naar smaak

 

Werkwijze:

 

1. Kreeft over de lengte doorsnijden en het vlees wat los maken maar wel in de schaal laten zitten!

2. Boter (smelten) met knoflook en gedroogde provencaalse kruiden met knoflook en peper en zout.

3. Grill voorverwarmen.

4. Kreeft met een kwastje erg ruim in kwasten met gekruide boter.

5. Onder de grill tot gaar/goed warm.

6. Lekker met stokbrood.

 

top100cookingsite

10-08-08

659. Tartiflette.

 

 

tartiflette

Wegens werkverblijf aan de Côte d'Azur, zullen er gedurende de
ganse maand Franse recepten op de blog gezet worden.

Je kan mijn werkperikelen hier volgen.

 

Benodigdheden:

* 2 kg.vastkokende aardappels, als je eraan kan komen liefst de heerlijke franse rattes
* 1 gerijpte reblochon van 500 gr.(is een soort kaas)
* 200 gr gerookte magere spekblokjes. 
* 2 fijngesneden uien
* boter
* zout en peper
* 1 tot 2 dl.creme fraiche
* evt een teentje geperste knoflook

Werkwijze:

 

1. Aardappels wassen en in dunne plakjes van ongeveer een halve cm. snijden. In gezouten water 5 min.laten koken.

2. Boter verhitten en de ui op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt.
3. Spek toevoegen en meebakken tot het een mooi kleurtje heeft.
4. De beetgare aardappels toevoegen en alles door elkaar scheppen.Creme fraiche erdoor mengen.
5. Kruiden met peper en evt. geperste knoflook.
6. Schep alles in een ovenschaal.
7. De reblochon overlangs doorsnijden,zodat je twee schijven krijgt.Deze op de schotel leggen met de korst naar boven.
8. 20 min. in het midden van de oven bakken,de leeggelopen korsten verwijderen en de schotel nog zo een 10 min. terug in de oven om hem mooi te laten kleuren.
Je kunt de korsten weggooien maar ze zijn eetbaar en erg lekker!

 

top100cookingsite

16:00 Gepost door Mamamia in Franse gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

658. Chocolade pannekoekjes.

dreabeach

Wegens werkverblijf aan de Côte d'Azur, zullen er gedurende
de ganse maand Franse recepten op de blog komen.

Je kan de perikelen van mijn werkverblijf hier volgen!!!

 

Benodigdheden:

  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el bloem
  • 1 el maïzenazetmeel
  • 125 ml yogourt met rode vruchten
  • 3 kl margarine
  • 1 el poedersuiker

Werkwijze:

  1. Meng het ei met de vanillesuiker, de cacaopoeder, de bloem en het maïszetmeel. Voeg de yoghourt toe en meng goed. Laat 15 minuten rusten. Verhit een klein beetje margarine in een kleine anti-bakpan. Doe er 3 el beslag in en verdeel het egaal over de bodem.
  2. Laat 1 minuut op een matig vuur bakken, draai de pannenkoek om met behulp van een spatel en laat opnieuw 1 minuut bakken.
  3. Bestrooi met poedersuiker en dien onmiddellijk op.

 

top100cookingsite

09:45 Gepost door Mamamia in Franse gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

657. Franse recepten.

 

summer-time

Wegens mijn werkverblijf aan de Côte d'Azur, zullen er tot
het einde van de maand Franse recepten op de blog gezet worden!

Je kunt ook mijn werkperikelen  hier mee volgen!

Aan iedereen een fijne vakantie!

 

top100cookingsite

01:59 Gepost door Mamamia in Franse gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-08

656. Pasta met gerookte zalm.

pasta met gerookte zalm

 Benodigdheden:

  • 450 gr spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 90 gr verkruimelde feta
  • zout
  • verse blaadjes koriander om te garneren
  • 3 dl crème fraîche
  • 1,5 del cognac
  • 125 gr gerookte zalm
  • snuifje cayennepeper
  • peper

Werkwijze:

  1. Breng in een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de pasta en 1 el olijfolie toe en kook de pasta in 8-10 minuten gaar. Giet hem af, doe hem terug in de pan en besprenkel met de rest van de olijfolie. Dek de pan af , schud er even mee, en zet hem weg en houd hem warm.
  2. Doe de room in een kleine steelpna en breng hem tegen de kook aan, maar niet laten koken. Schenk de cognac in een andere kleine pan en breng ook dit tegen de kook aan. Haal beide pannen van het vuur en meng ze tesamen.
  3. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes en voeg ze aan het rommengsel. Breng het geheel op smaak met cayennepeper en peper. Roer vlak voor het opdienen de verse koriander erdoor.
  4. Schep de pasta in een vvoorverwarmde schaal, schenk de saus erover en schep alles met 2 grote vorken grondig door elkaar. Strooi de verkruimelde feta over het gerecht, garneer met de verse blaadjes koriander en dien onmiddellijk op.


top100cookingsite