28-09-08

676. Provençaalse kip met knoflook.

provencaalse kip met knoflook

Benodigdheden:

  • 1 kip van ca. 1,5 kg
  • peper en zout
  • 1-2 el olie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 bollen knoflook
  • 1 citroen
  • 2-3 takjes salie
  • keukengaren

Werkwijze:

  1. Was de kip grondig van binnen en van buiten en dep hem droog. Wrijf de binnenkant van de kip flink in met peper en zout. Bind de kip op met keukengaren. Roer de olie, het paprikapoeder en wat peper en zout door elkaar. Strijk de kip in met de olie. Leg de kip op een bakblik en braad de kip ca. 1 uur in een voorverwarmde oven (200°C).
  2. Verdeel de bollen knoflook in teentjes en leg de ongepelde teentjes na ca. 15 minuten van de baktijd om de kip heen. Strijk het braadvocht dat tijdens het braden ontstaat af en toe over de kip.
  3. Was de citroen en snijd hem in grove stukken. Was de salie en pluk de blaadjes van de takjes. Strooi de salieblaadjes over de kip. Verdeel de citroen rondom de kip. Serveer de kip bijvoorbeeld met boerenbrood. Druk de teentjes knoflook uit het vel direct op het brood.

rank_image-4

top100-wit1

top100cookingsite

De commentaren zijn gesloten.