01-10-08

681. Stoofpotje van kreeft met witloof en pastis.

stoofpotje van kreeft

 

Benodigdheden:

  • 2 levende kreeften van 850 gr.
  • 5 l water
  • 150 gr zeezout
  • 1 bussel dille
  • 4 stronken witloof
  • 1 dl pastis
  • 2 dl kreeftenfond
  • 1 dl room
  • snuifje suiker
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Breng het water aan de kook met het zeezout, suiker en dill. Giet het over de kreeften en laat deze hierin afkoelen. Snij de witloofstronken overlangs in twee en stoof deze even in een beetje olijfolie. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker. Voeg een beetje water toe en dek af. Gaar het witloof en bewaar het kookvocht.
  2. Breng het kookvocht samen met de pastis, fond en room aan de kook. Kruid met peper en zout. Verdeel de kreeften overlangs in twee en open de scharen. Haal het vlees uit de kreeften en warm op in de saus. Serveer met het witloof en werk af met dille.

rank_image-4

 

top100-wit1

top100cookingsite

De commentaren zijn gesloten.