01-10-08

682. Gegratineerde pompoensoep.

gegratineerde pompoensoep

 

Benodigdheden:

  • 1 kleine oranje pompoen
  • 3 kruimige aardappels
  • 1 dikke prei
  • 2-3 el olijfolie
  • 2 teentje uitgeperst knoflook
  • 1/2 el provençaalse kruiden
  • 1 1/2 l kippenbouillon
  • peper en zout
  • 100 gr geraspte gruyère
  • 2 tl gemalen komijn

Werkwijze:

  1. Boen de pompoen schoon, halveer hem en verwijder de pitten. Sijd de pompoen eerst in plakken, daarna in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de prei in ringen, was ze in een vergiet en laat goed uitlekken.
    Verhit de olie in een soeppan en schep de pompoen, aardappel, prei en knoflook erdoor. Bak alles 4-6 minuten op zacht vuur. Schep de provençaalse kruiden erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kkok en kook de soep in 20-25 minuten zachtjes gaar. Pureer dit alles met de staafmixer tot een gladde, gebonden soep. Breng de pompoensoep pittig op smaak met peper en zout.
  2. Schep de soep in wijde soepkommen en strooi de kaas en komijn erover. Schuif de kommen onder een hete grill en laat de kaas in 2-3 minuten smelten. Serveer de soep met lange Italiaanse soepstengels, losje omwikkeld met rauwe ham.

rank_image-4

 

top100-wit1

 

top100cookingsite

De commentaren zijn gesloten.