09-10-08

684. Piri piri garnalen.

piri piri garnalen

 

Benodigdheden:

  • 1,3 dl olie
  • 2 el gedroogde chilivlokken
  • 4 tenen geperste knoflook
  • 1 kg gepelde garnalen
  • 75 gr boter
  • 60 ml citroensap

Werkwijze:

  1. Doe de olie, de chilivlokken, knoflook en 1 tl zout in een grote niet-metalen kom en meng alles goed. Voeg de garnalen toe en bedek ze met het mengsel. Zet de garnalen 3 uur in de koelkast; roer af en toe en draai ze af en toe om.
  2. Laat de grill heel heet worden. Leg de garnalen in een enkele laag op een grillplaat en bestrijk ze met de olie-chilimarinade. Gril de garnalen ongeveer 5 minuten, of tot ze gaar zijn, draai ze na 2 minuten om.
  3. Doe intussen de boter en het citroensap in een steelpannetje en smelt de boter. Serveer de garnalen heet, besprenkel ze met het boter-citroenmengsel en geeft er rijst of een gemengde salade bij.

rank_image-4

 

 top100-wit1

top100cookingsite

 

De commentaren zijn gesloten.