18-10-08

689. Uien gevuld met boerenkool en brie.

opgevulde ui

 

Benodigdheden:

  • 8 grote uien
  • 300 gr fijngehakte boerenkool
  • 2 el olijfolie
  • 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • mespuntje gedroogde rode peper
  • 2 dl kippenbouillon
  • 200 gr brie in blokjes

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 225°C. Schil de uien en snijd er daarna een flink kapje af. Hol de uien met een meloenbolletjeslepel uit maar zorg voor een dikke onder- en buitenwand. Bewaar de helft van de uitgeschepte ui.
  2. Stoom de uien in een pan boven een laagje water of in een stoompan in 10-15 minuten zacht.
  3. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de achtergehouden ui en de knoflook circa 5 minuten op een laag vuur. Voeg dan de rode peper, de boerenkool en de bouillon toe en kook nog circa 10 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  4. Neem van het vuur en schep er driekwart van de brie door. Vul de uien met dit mengsel.
  5. Zet vervolgens de uien in een ovenschaal en leg de kapjes ernaast. Verdeel de rest van de brie over de gevulde uien en bak de schotel in circa 15 minuten bruin.

rank_image-4

 

top100-wit1

 

top100cookingsite

De commentaren zijn gesloten.