18-10-08

691. Pompoensoep.

pompoensoep

 

Benodigdheden:

  • 500 gr pompoenvruchtvlees
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gr boter
  • 1dl droge witte wijn
  • 1 l groentenbouillon
  • 6 el crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • 1 tl pompoenpitolie
  • 50 gr geroosterde pompoenpitten
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Het vruchtvlees van de pompoen in blokjes snijden
  2. Sjalotjes en knoflook fijnhakken en in de boter fruiten.
  3. De pompoen toevoegen en 5 minuten al roerend op een matig vuur stoven.
  4. Blussen met witte wijn en op hoog vuur wat laten inkoken.
  5. De bouillon erbij doen en 30 minuten zachtjes laten koken. Vervolgens de crème fraîche toevoegen en soep pureren in de blender.
  6. Citroensap en olie toevoegen en met peper en zout op smaak brengen.
  7. De soep met de geroosterde pompoenpitten bestrooien en serveren.

rank_image-4

 

top100-wit1

 

top100cookingsite

De commentaren zijn gesloten.