22-10-08

693. Kipfilet gevuld met steurgarnalen.

opgevulde kipfilet

 

Benodigdheden:

  • 4 kipfilets van elk 200 gr
  • 150 gr verse spinazie, gesneden en
    geblancheerd in heet zout water
  • 4 plakjes parmaham
  • 16 steurgarnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 450 gr droge tagliatelle
  • 55 gr boter
  • 3 fijngesneden preien
  • 1 grote geraspte wortel
  • 1,5 dl dikke mayonaise
  • 2 grote rode gekookte bieten

Werkwijze:

  1. Vet 4 grote stukken auminiumfolie in en leg ze apart. Leg elk stukje kip tussen twee vellen bakpapier en rol ze met een deegroller plat.
  2. Verdeel de helft van de spinazie over de kip, leg op elk stuk een plakje ham en hierop spinazie. Leg hierop 3-4 garnalen en rol elk lapjes vlees op. Rol elk rolletje in een stuk aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en bak ze 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  3. Doe ondertussen de pasta in een kom kokend water met zout en kook hem beetgaar. Giet de pasta af en schep hem in een schaal.
  4. Smelt de boter in een pan en bak de prei en de wortel 3 minuten. Schep de groenten op de pasta.
  5. Pureer in een keukenrobot 1 rode biet met de mayonaise , wrijf het mengsel door een zeef en schep dit rondom de pasta en de groenten.
  6. Snijd de andere biet in ruuitjes en leg deze langs de mayonaiserand. Haal de folie van de kipfilets en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze op de groenten en de pasta en serveer dadelijk.

rank_image-4

 

top100-wit1

 

top100cookingsite

De commentaren zijn gesloten.