30-10-08

697.Pikant lachebekje.

gevuld lachebekje

 

Benodigdheden:

  • 5 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • 3 tomaten
  • 500 gr kippefilet
  • 3 el olijfolie
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse pepertje
  • 3/4 l kippenbouillon
  • 60 gr tomatenpuree
  • 15 gr paprikapoeder
  • 100 gr rode kidneybonen uit blik
  • 4 takjes rozemarijn

Werkwijze:

  1. Snij de kipfilet in reepjes en bak op een hoog vuur goudkleurig.
    Haal ze uit de pan
  2. Schep de uireepjes in de pan en frituur ze in dezelfde olie.
  3. Snij 1 rode en 1 groene paprika in reepjes. Voeg de reepjes
    met de gesnipperde knoflookteentjes bij de uien in de pan en laat
    5 minuten stoven. Voeg dan de kip opnieuw toe.
  4. Pel en ontpit de tomaten en snij in grote stukkeN.
    Snij pepertje in stukjes en verwijder de zaadjes. Voeg de
    stukken tomaat en pepertje bij de bereiding. Laar 1 minuut
    bakken. Voeg de bouillon, de tomatenpuree en het paprikapoeder
    toe.
    Meng goed, kruid eventueel met wat zeezout. Dek de pan af en laat
    40 minuten sudderen met het deksel op de pan.
  5. Zet ondertussen de overblijvende rode paprika's op een bakplaat in
    een voorverwarmde oven (200°C). Haal ze er na 8 à 10 minuten weer uit.
    Fris ze op in koud water en nu kan u ze heel gemakkelijk pellen.
  6. Snij het kapjes van de gepelde paprika's en verwijder de zaadjes en
    zaadlijstjes. Hou deze groenten warm.
  7. Laat de kidneybonen uitlekken, spoel ze af en voeg ze 5 minuten
    voor het eide van de stooftijd bij de kip en de groenten.
  8. Schik elke paprika op een bord en vul ze met het mengsel. Plaats
    het kapje schuuin op de paprika's en garneer met rozemarijn.
  9. Deze schotel is heerlijk met rijst of risotto.

rank_image-4

 

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.