30-10-08

698. Hamrolletje met venkel en kaassaus.

hamrolletjes met venkel

 

Benodigdheden:

  • 8 plakken gekookte ham
  • 2 venkelknollen
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 20 cl groentenbouillon
  • 10 cl room
  • 50 gr gemalen parmezaan kaas
  • peper en zout
  • boter voor de ovenschaal

Werkwijze:

  1. Maak de venkelknollen schoon. Snij ze in fijne reepen. Kook
    of stoom ze in 20 minuten beetgaar. Laat ze een beetje afkoelen
    en goed uitlekken.
  2. Verdeel ze over de plakken ham. Rol stevig op
    en leg de rolletjes in een goed ingevetten ovenschaal.
  3. Laat de boter smelten in een pannetje. Strooi er de bloem bij
    en roer goed glad. Leng aan met de groentenbouillon. Roer
    voortdurend. Laat 3 minuten borrelend koken op een zacht
    vuur en blijf omroeren.
  4. Voeg, van het vuur af, de room en de parmezaanse kaas bij de
    saus. Roer tot de kaas gesmolten is. Kruid de saus naar smaak bij
    met peper en zout.
  5. Lepel de kaassaus over de hamrolletjes.
    Zet ze vijf minuten onder de hete grill.

rank_image-4

 

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.