01-11-08

700. Ovenballetjes met sjalotsaus.

gehaktballetjes

 

Benodigdheden:

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 eierdooier
  • 6 sjalotjes
  • 1 el geklaarde boter
  • 1 dl groentenbouillon
  • verse bieslook
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Vermeng het gehakt met de eierdooier. Kruid het met een vleugje
    nootmuskaat en, indien nodig, peper en zout. Rol er twaalf
    gehaktballen van.
  2. Pel en snipper de sjalotjes. Fruit ze glazig in de helft van de boter. Schep ze in een ovenschaal.
  3. Giet er de bouillon bij. Leg er de gehaktballen op en sprenkel er de rest van de boter over. Zet 15 minuten in een warme oven van 175°C.
  4. Werk af met rijkelijk veel gehakte bieslook en serveer goed heet.

rank_image-4

 

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.