02-11-08

701. Mul met chermoula.

mul met chermoula

 

Benodigdheden:

  • 4 teentjes knoflook
  • zeezout
  • 50 gr verse koriander
  • 2  tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • snuifje chilipoeder
  • 150 ml olijfolie
  • 4 el citroensap
  • 8 mullen à 175 gr, schoongemaakt en ontschubt

Werkwijze:

  1. Maak eerst de chermoula. Maal de knoflook en het zeezout fijn in een vijzel. Werk geleidelijk de koriander en specerijen erdoor. Doe dit mengsel in een kom en klop geleidelijk de olie erdoor en vervolgens het citroensap.
  2. Maak 3-4 diagonale inkepingen aan beide kanten van de vissen. Druk de chemoula in de inkepingen. Leg de vis in een niet-metalen kom, dek deze af en laat de vis 1 uur marineren in de koelkast.
  3. Verwarm de grill voor. Bak de vis 4-5 minuten aan elke kant, tot het vlees gemakkelijk loslaat. Serveer vis meteen, gegarneerd met koriandertakjes en limoenkwartjes.

rank_image-4

 

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.