10-11-08

702. Flamiche.

flamiche

 

Benodigdheden:

  • 180 gr bloem
  • 1 ei
  • 15 gr verse gist
  • 4 el melk
  • 80 gr gesmolten boter
  • 1/4 kaas Maroilles
  • 200 gr slagroom
  • peper en zout
  • vetstof voor de vorm

Werkwijze:

  1. Zeef de bloem en het zout in een kom. Maak er een kuiltje in. Los de verkruimelde gist op in de lauwe melk. Breek het ei in het kuiltje en meng met een houten spatel. Voeg het gistpapje toe en daarna, in een straaltje, de melk en de gesmolten boter. Bewerk tenminste 5 minuten lang stevig met de houten spatel, tot u een deegbal hebt die van de kom loslaat. Leg de deegbal in een ingevette bakvorm. Laat 30 minuten rijzen onder een schone doek, op kamertemperatuur.
  2. Druk met de handpalmen het deeg uit op de bodem en tegen de wand van de vorm aan. Snij de kaas in fijne plakjes en leg ze op het deeg. Lepel de room op de kaasplakjes. Kruid rijkelijk met peper uit de molen.
  3. Bak de flamiche 20 minuten in de op 175°C voorverwarmde oven.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.