10-11-08

703. Lasagne met aubergines en courgette.

lasagne met aub en courg.

 

Benodigdheden:

  • 1 kg aubergines
  • 8 el olijfolie
  • 25 gr knoflookkruidenboter
  • 450 gr courgette in plakjes gesneden
  • 225 gr geraspte mozzarella
  • 6 dl passata
  • 6 voorgekookte groene lasagnebladen
  • 6 dl bechamelsaus
  • 55 gr verse geraspte parmezaanse kaas
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Snijd de aubergine in dunne plakjes, leg ze in een vergiet, strooi er zout over en zet ze 20 minuten weg. Spoel daarna de plakjes af en dep ze droog.
  2. Verwarm 4 el olie in een grote pan. Bak de helft van de aubergines in 6-7 minuten op een laag vuur goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier en bak de andere helft.
  3. Smelt de knoflookkruidenboter in een pan, bak de courgetteplakjes in 5-6 minuten goudbruin en laat ze utlekken op keukenpapier.
  4. Leg de helft van de groenten in een grote ovenschaal. Strooi er peper en de helft van de mozzarella over. Schep hierop de helft van de passata en leg hierop 3 vellen lasagne. Herhaal dit en eindig met een laagje lasagne.
  5. Schep de bechamelsaus erop en strooi hierover de parmezaanse kaas en de oregano. Bak het gerecht 30-35 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.