14-11-08

706. Gehaktballetjes met selder in tomatensaus.

 

week van de smaak

 

gehaktballetjes in tomatensaus

 

Benodigdheden:

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 2 takjes selder
  • 1 kleine fijngesneden ui
  • 1 kg tomaten in stukken
  • olie
  • 1 ei
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Fruit de ui in de olie. Doe er de tomaten bij. Laat op een redelijk hoog vuur 15 tot 20 minuten sudderen. Draai ze door een roerzeef.
  2. Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Breng ze weer tegen de kook aan en doe er de selder bij. Laat afgedekt 10 min. heel zacht koken.
  3. Maak het gehakt aan met een eitje, peper en zout. Maak er niet te grote gehaktballen van en bak ze kort in de olie. Leg ze in de tomatensaus.
  4. Laat nog 10 tot 15 minuten stoven onder het deksel of tot alles gaar is.

top100-wit1

Commentaren

leuke site met lekkere recepten dat verdient een mooie pluim !

Gepost door: inge Bernaers | 10-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.