16-11-08

710. Zwitserse kaasfondue.

 


week van de smaak

 

zwitserse kaasfondue

Benodigdheden:

  • 200 gr geraspte emmenthal
  • 200 gr geraspte gruyère
  • 200 gr appenzeil
  • 2 el bloem
  • 4 dl droge witte wijn
  • 1 borrelglas kirsch
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Werkwijze:

  1. Zorg dat alle ingrediënten klaarstaan en dat het fonduestel gereed is.
  2. Meng de kazen en zeef er de bloem boventuit. Schud de bloem door de kaas.
  3. Halveer het teentje knoflook en wrijf er de caquelon grondig mee in. Giet de wijn en krisch in de caquelon en warm op, op het fornuis. Roer er de kazen doorheen en roer net zolang tot alle kaas is gesmolten en je een egale saus hebt verkregen. Voeg indien nodig iets meer wijn toe. Breng de fondue op smaak met peper en eventueel nog met zout. Zet het op de brander. De fondue mag steeds borrelen. Roer regelmatig.
  4. Doop aardappel en brood in de fondue met een speciaal vork en eet samen met de rest van het garnituur.

top100-wit1

Commentaren

lillylindsey kei kei lekker

Gepost door: lindsey | 28-04-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.