17-11-08

712. Hazenrugfilet met appel en jeneverbessensaus.

 

week van de smaak

 

hazenrugfilet

 

Benodigdheden:

  • 4 hazenrugfilets
  • 4 jeneverbessen
  • 1 dl zoete rode wijn
  • 1,5 kg granny smith
  • 3 el boter
  • 1/4 tl kerriepoeder
  • 1 el olie
  • 2,5 dl wildfond
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Plet de jeneverbessen, doe ze in een pan en voeg er de rode wijn aan toe. Laat 15 minuten trekken.
  2. Schil en stoof een halve granny sùith in 1 el boter met een snuifje kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout en mix tot een fijne coulis.
  3. Schil de rest van de appels, snij ze in staafjes en schroei ze op hoog vuur in 1 el boter dicht.
  4. Bak de hazenrugfilets een paar minuten aan elke kant in 1 el boter met 1 el olie. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de fond aan de rode wijn toe en laat inkoken tot sausdikte.
  6. Snij de hazenrugfilets in plakken en lepel er wat van de saus over. Verdeel de appelcoulis over de borden en garneer met de appelstaafjes. Geef er eventueel een stukje gegrilde polenta bij of een aardappelgarnituur naar keuze.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.