21-11-08

715. Zalm met pittige savooikool.

 

week van de smaak

 

zalm met savooikool

Benodigdheden:

  • 750 gr zalmfilet
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • 1 kg savooikool
  • 1 ui
  • 2 el olie
  • 5 el crème fraîche
  • 1 stukje verse mierikswortel
  • keukengaren
  • nootmuskaat

Werkwijze:

  1. Was de zalmfilet, dep hem droog en snijd hem in 8 stukken.Wrijf de zalm in met peper en zout. Spoel de citroen heet af, wrijf hem droog en snijd hem in acht schijven. Leg op elk stuk zalm een citroenschijfje en bind hem vast met keukengaren. Maak de savooikool schoon, snijd hem in vieren en verwijder de stronk. Snijd de kool in grote stukken. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit 1 el olie. Smoor de ui en de kool ca. 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Blus af met 6-7 el water en de crème fraîche. Laat de kool ca. 10 minuten verder  smoren met het deksel op de pan.
  3. Verhit ondertussen 1 el olie in een grote pan. Bak de zalm eerst ca. 3 minuten aan de kant zonder citroen, draai de zalm om en bak hem nog ca. 3 minuten aan de andere kant. Schil de mierikswortel, spoel hem af en rasp hem over de kool. Breng deze nogmaals op smaak en serveer met de zalm.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.