28-11-08

721. Gevulde kerstkalkoen.

 

gevulde kerstkalkoen

 

Benodigdheden:

 

  • 1 panklare kalkoen van 2 tot 3 kg
  • 250 g gemengd gehakt
  • 100 g champignons
  • 1 sjalotje
  • 1 borrelglaasje cognac
  • 1 ei
  • 1 eetlepel room
  • 4 eetlepels paneermeel
  • boter en olijfolie
  • olie
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

 

1. Wrijf de champignons droog schoon. Snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalot fijn. Bak de champignons kort op een hevig vuur, tot al het water dat ze vrijgeven verdampt is. Doe er de sjalotjes bij en laat ze een halve minuut meebakken.
2. Vermeng het gehakt met het losgeklopte ei en het paneermeel, de cognac, de room, de peterselie en de champignons. Kruid met peper en zout.
3. Stop de vulling in de kalkoen. Naai hem dicht met naald en draad of steek goed dicht met houten prikkers.
4. Kruid de gevulde kalkoen met peper en zout. Leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze rondom met olijfolie en beleg ze met vlokjes boter. Zet ze 3 u in de oven op 180° C.
De kalkoen is gaar als het vlees bij de poten makkelijk loslaat en als er helder vocht uitloopt wanneer u erin prikt. Reken voor een gevulde kalkoen van 2 tot 3 kg ongeveer 2 uur braadtijd in de oven. Doe er voor elke kilo een halfuur braadtijd bij.

 

top100-wit1

Commentaren

Dat ziet er lekker uit...ik doe het ongeveer hetzelfde maar zonder gehakt...nog een fijn weekend

Gepost door: Keni | 29-11-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.