06-12-08

731. Gratin van gamba's.

 

gegratineerde gamba's

Benodigdheden:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 4 ontpitte en gepelde tomaten
  • 4 el gehakte peterselie
  • provençaalse kruiden
  • 2 dl witte wijn
  • peper en zout
  • 400 gr gamba's, gepeld
  • 2 bolletjes mozzarella in plakjes gesneden

Werkwijze:

  1. Verhit de olie en stoof er de ui in.
  2. Voeg de tomaten, de peterselie en provençaalse kruiden toe.
  3. Laat dit alles 2 min. op een zacht vuurtje garen.
  4. Voeg dan de wijn, de peper en het zout toe.
  5. Schik de gamba's in een ovenschotel en giet er de saus over.
  6. Verdeel er de plakjes kaas over en zet de schotel gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.